Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Opleiding Staalconstructie / bankwerken

De opleiding bankwerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen met als doel sneller te werken. We combineren theorie met uw praktijk.

Tijdens de opleiding staalconstructie of bankwerken leert u op welke manier u uw productieproces kunt versnellen en optimaliseren. In een combinatie van theorie en praktijk leert u welke factoren invloed hebben op het schuur- en slijpproces. Wat gebeurt er als één van die factoren verandert? We beredeneren dit vanuit de theorie en zien het vervolgens voor onze ogen gebeuren in het praktijklokaal.

Zo leert u zelfstandig problemen oplossen op de werkvloer, maar ook creatief te denken als bijvoorbeeld het productieproces verandert vanwege veranderende vraag naar producten. Kortom, kennis die een leven lang meegaat.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

  • De theorie over schuurmateriaal die nodig is om de juiste keuzes te maken op de werkvloer
  • Veiligheid en PBM's
  • Verwijderen van verschillende soorten lassen en lasspetters
  • Doorslijpen
  • Uitslijpen van een V-naad
  • Aanbrengen van een laskant
  • Verschillen in toepassing lamellen-, fiber-, of afbraamschijf
  • Vergelijkende test
  • Mogelijkheid tot customizen van de training bij deelname met meerdere personen.

Deze module wordt in één dag afgerond. Als u met meerdere personen uit één bedrijf deelneemt aan de training, dan heeft u de mogelijkheid tot customizen van de training. In een inventariserend gesprekgeeft u aan welke vaardigheden u verbeterd wilt zien of welk productieproces u wilt optimaliseren.


Tijdens de training kunt u uw eigen producten meenemen die we op verschillende manieren zullen bewerken.

De verschillen zullen voor uw ogen zichtbaar worden. Er ontstaan meetbare verschillen waaruit blijkt dat de training een rendabele investering is.

In elke module schenken we aandacht aan veiligheid op werkvloer waaronder BPM's maar ook welke invloed de keuze voor een bepaald verbruiksmiddel heeft op de veiligheid van de gebruiker. Veiligheid begint bij de bron!

Op deze pagina leest u meer over het bewerken van staal.

Als uw bedrijf is aangesloten bij Stichting OOM, kan men gebruik maken van een trainingstoelage voor werknemers als deze training in een persoonlijk ontwikkelingsplan van uwmedewerkers is opgenomen. De bijdrage moet vooraf worden aangevraagd. Voor verdere voorwaarden verwijs ik graag naar deze link: https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage

Als individue aanmelden voor de METAC? Klik dan hier.

Algemene gegevens

De trainingen worden in principe op een vrijdag gegeven. In overleg is ook een andere dag mogelijk.

Tijden:
start 08.30 uur
afsluiting: tussen 15.00 en 15.30 uur

Als u aangesloten bent bij stichting OOM, kunt u daar voor deze training subsidie aanvragen.

Schrijf mij in