Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Airproducts industriële gassen

Airproducts levert industriële gassen voor farmacy, voedings- en maakindustrie

Airproducts industriële gassen, al 50 jaar een begrip in Nederland.

Toen Air Products in Nederland op 29 september 1967 in Utrecht werd geregistreerd, bestond het bedrijf al 25 jaar met de hoofdvestiging in Amerika. 

Dit betekent meer dan 50 jaar industriële activiteit, begrip voor de behoeften van onze klanten en zorg voor de veiligheid van onze belanghebbenden.

We zijn ons bedrijf gestart met verpakte gassen en hebben vervolgens bulkgassen geïntroduceerd. Later zijn we gestart met de aanleg van waterstofinstallaties die waterstof via pijpleidingen kunnen leveren. In 1971 produceerden we al verschillende gassen in onze eerste luchtscheidingsinstallaties (ASU, Air Separation Unit) en waterstof en koolmonoxide in onze HyCO-installatie in Botlek. We hebben onze activiteiten geleidelijk uitgebreid en tegenwoordig bieden we waarde aan meer dan 30 industriële sectoren en de gehele samenleving met onze producten en oplossingen. Zonder twijfel heeft Air Products een belangrijke rol gespeeld in de vormgeving en versterking van de Nederlandse industrie.

De geschiedenis van Air Products kent trefwoorden zoals ondernemerschap, innovatie, veiligheid, techniek en leiderschap.

Onze identiteit wordt gevormd door begrippen als duurzame relaties met onze klanten en gemeenschappen op basis van een begrip van hun behoeften, integriteit, effectieve activiteiten en onze passie om de leider en maatstaf te zijn in onze markt. Air Products baseert zijn succes op zijn gepassioneerde, getalenteerde en betrokken mensen.

Dit is 50 jaar aan geschiedenis die we samenvatten als Your challenge, our innovation.

Gassen van Airproducts

Van zuurstof, stikstof, argon, helium en waterstof tot medische en speciaalgassen en las- en snijgassen, Air Products biedt klanten binnen een groot aantal industrieën de mogelijkheid om hun milieuvriendelijkheid, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Logischer wijs gebruiken veel van onze klanten gassen ten behoeve van hun lasproces. AirProducts heeft een mooie tool ontwikkeld om het juiste gas te selecteren voor uw specifieke lasproces. De tool vindt u via deze link.

Ook AirProducts onderschrijft de missie van Metaaltechniek om kosten in de productie te verlagen. De gassen van AIrProducts verbeteren uw productiviteit en verbeteren uw werkomgeving

Air Products levert een compleet scala aan hoogwaardige industriële standaardgassen en een unieke reeks lasgassen. Deze kunnen worden geleverd in cilinders, cilinderpakketten en cryogene vloeistofvaten van verschillende afmetingen om aan uw lasbehoeften te kunnen voldoen.

De unieke Maxx® beschermgassen zijn ontwikkeld volgens strenge testprocedures onder praktijkomstandigheden. Ze leveren de beste prestaties om uw productiviteit te maximaliseren, de efficiëntie te verbeteren, uitval te verminderen en om uw werkomgeving te verbeteren. 

Las/snijgassen worden gecategoriseerd op basis van:

Introductie van ons assortiment snijgassen

Air Products biedt ook een volledig assortiment gassen aan voor  conventionele autogene processen, en voor plasmaboog- en lasersnijden van alle materiaaltypen. Deze kunnen worden geleverd in cilinders, cilinderpakketten en cryogene vloeistofvaten van verschillende afmetingen om aan uw snijbehoeften te kunnen voldoen.

Klik op de onderstaande koppelingen voor meer informatie over het assortiment lasgassen.

Integra Cilinder van AirProducts: Een veiliger concept voor lassen,
snijden en solderen

De integra cylinder bespaart op gasverbruik en maakt de fles hanteerbaar
‍Beschermt alle kwetsbare
onderdelen, terwijl de afsluiter goed
bereikbaar blijft voor handbediening

Dat AirProducts gebruiksgemak en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, blijklt uit de ontwikkeling van de unieke Integra Cilinder. Kleiner, lichter, gemakkelijker, en ze gaan vaak langer mee dan traditionele cilinders

Veiliger op de werkplek 

 • Minder risico op omvallen. Kleiner en stabieler dan een traditionele cilinder
 • ‍Goed beschermd (ingebouwd) reduceertoestel. Minder kans op schade
 • Blootstelling aan hoge druk vrijwel uitgesloten. Het ingebouwde reduceertoestel regelt de werkdruk en kan niet worden verwijderd 

Gemakkelijk in gebruik

 • ‍Kleiner, lichter en gemakkelijker hanteerbaar dan een grote, zware, stalen cilinder
 • Handbediende afsluiter (geen cilindersleutel nodig) 

Bespaar tijd en geld 

 • Snelkoppeling op de cilinder (geen gereedschap nodig)
 • ‍Hoge druk vultechniek (op 300bar) zorgt voor meer gas in iedere Integra cilinder*
 • ‍Nooit meer een reduceertoestel kopen, onderhouden of repareren
 • ‍De spaarklep vermindert het gasgebruik (bij gebruik beschermgassen)
 • ‍ Ingebouwde vlamdover (zuurstof en acetyleen uitvoering)
 • Vooraf ingestelde flow, dus geen tijdverlies door inregelen

De brochure over alle voordelen en eigenschappen over de Integra Cilinder download u hier

Bekijk onze voorraad Airproducts

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

Integra Cilinder folder
No items found.