Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Suhner, bekend van de flexibele as machines

Suhner: Innovatie uit traditie, fabrikant van speciale industriële gereedschappen en speciale componenten, ontwikkeld voor het optimaliseren van uw productieproces.

Suhner: Innovatie uit traditie, al vier generaties lang

De geschiedenis van Suhner

Gottlieb Suhner begint in 1864 in zijn eigen werkplaats met de productie van accessoires voor textielmachines en legt daarmee de basis voor de hedendaagse Suhner-groep. Sindsdien is er veel veranderd en ontwikkeld - stabiliteit, continuïteit en kwaliteit zijn echter nog steeds bepalend voor ons ondernemende denken en handelen.

De hoge kwalificatie en motivatie van onze medewerkers zijn de sleutel tot ons succes. Op deze manier zullen we onze knowhow blijven behouden als leidende experts in gespecialiseerde markten.

Sinds Otto Suhner in 1914 begon met het produceren van flexibele assen vanwege zijn ervaring in de draadhandel in Brugg in het kanton Aargau, heeft het bedrijf zich gestaag ontwikkeld. Een fase van productinnovatie onder Willy O. Suhner werd gevolgd door een fase van internationalisering onder Otto H. Suhner, die vandaag de wereldleider is op het gebied van kwaliteit in geselecteerde industriële nichemarkten.

Sinds 2014 staat Jürg Suhner als CEO aan het hoofd van wereldbedrijf Suhner, waar zo'n 700 mensen werkzaam zijn.

Suhner is een echt familiebedrijf, de flexibele as machines is nog steeds een top-product.

De Suhner Groep bestaat uit 4 onderdelen waarbij Metaaltechniek logischerwijs verbonden is met het grote portfolio machines voor de metaalverwerkende industrie. Dankzij de eigen ontwikkelingsafdeling kan Suhner snel inspelen op de behoeften van de markt.

Het ontwikkelen van efficiënte en energiebesparende machines is een claim waar we consequent voor leven. Uiteraard wordt rekening gehouden met de wereldwijd verschillende veiligheidsaspecten. Kwaliteitsproducten - gemaakt in Zwitserland en de EU.

Suhner en de Roestvaststaal industrie

Suhner heeft een groot assortiment met unieke machines in het assortiment die vooral in de RVS verwerkende industrie het slijp- en finishwerk veel eenvoudiger maakt. Denk dan aan de lasnadenslijper. Gecombineerd met een SCD schijf finish je moeiteloos een binnenhoeklas. Op de buizenslijper zetten we een Scotch Brite band en in één beweging wordt een RVS trapleuning een mooie geborstelde blikvanger.

Suhner heeft een ruim assortiment machines voor de RVS-industrie

Flexibele asmachine van Suhner, een begrip in de markt

Het concept van de flexibele as is er één met veel voordelen. Een verscheidenheid aan opdrachten betekent meestal een hele reeks verschillende machines en gereedschappen. Zo niet met de flexibele asmachines van Suhner. Bij de machine zijn de aandrijfeenheid en het gereedschap zelf van elkaar gescheiden. Voordeel hiervan is dat de gebruiker het gewicht van de motor niet in zijn handen hoeft te houden, slechts het gereedschap heeft hij vast. Dit zorgt voor minder vermoeidheid en meer bedieningsvrijheid. Bovendien kunnen moeilijk bereikbare gebieden, met een flexibele as-machine van Suhner vaak toch bewerkt worden.

Het flexibele as-systeem van Suhner maakt je letterlijk flexibel in de productie

Verkrijgbare uitvoeringen van de Suhner Flexibele as machine:

  • ROTOmax 4.0: Het vlaggenschip van de flexibele asmachines van Suhner, 400V 50Hz. Krachtig, elektronisch regelbare snelheid van 500 tot 10.000 Rpm, met softstart en actieve onderbreking. Voorzien van 2 verschillende aansluitingen voor verschillende flexibele assen. Verkrijgbaar met een trolley. Toepassingsgebieden: slijpen, snijden, voorbewerken, borstelen en polijsten. Beschikbaar met een voet, op een trolley of met wandbevestiging.
  • ROTOmax 2.0: De compacte krachtpatser! Snelheid is regelbaar via het toetsenbord, van 500 tot 13.000 Rpm. De machine heeft een softstart en actieve onderbreking. Beschikbaar als hangend model, met een sokkel of op een trolley. Toepassingsgebieden: slijpen, snijden, voorbewerken, borstelen en polijsten.
  • ROTOfera: Robuuste tandwielaangedreven machine met 1,00 KW meerfasenmotor voor industrieel gebruik. Zeven vaste instelbare snelheidsstappen van 850 Rpm-12.000Rpm. Beschikbaar als hangend model, met een sokkel of op een trolley. Toepassingsgebieden: snijden, voorbewerken, slijpen, frezen, borstelen en polijsten.
  • ROTOstar: De ingenieuze flexibele asmachine voor de bouwplaats! De ROTOstar heeft drie vaste instelbare snelheidsstappen (3.000, 6.000 en 12.000 Rpm). De motor wordt beschermd door een gecombineerde voet of ophangframe. Toepassingsgebieden: snijden, voorbewerken, frezen, slijpen en polijsten.

Meer informatie over het complete programma van Suhner vindt u op de website van Suhner.

Bekijk onze voorraad Suhner

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

No items found.
No items found.