Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

De eerste opleiding puur gericht op schuren, slijpen en polijsten van metalen.

Zo gewoon als het is om regelmatig bijscholing voor lassen te volgen, zo weinig zie je dat in de voor- en nabewerking van het lasproces. Best vreemd eigenlijk, want de perfecte las begint met de perfecte voorbewerking. En ook de nabewerking heeft wezenlijke invloed op het eindresultaat. Om het breder te trekken: schuren, slijpen, finishen, kortom metaal bewerken is een ambacht. Behoud van deze vakbekwaamheid is van levensbelang voor een organisatie. In een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, worden competenties als probleemoplossend vermogen en het op een andere manier toepassen van bestaande kennis steeds belangrijker. Zo blijf je als bedrijf flexibel en interessant voor opdrachtgevers.

Technologische ontwikkelingen vragen om andere competenties, zoals probleem oplossend vermogen.

Aantoonbare vaardigheden als kwaliteitskeurmerk.

In veel metaalbedrijven delen ervaren voormannen hun kennis met (nieuwe) collega's, maar hoe up-to-date is die kennis, hoe blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, hebben zij tijd om die kennis te delen? Belangrijke vragen die de kwaliteit van het werk beïnvloeden en dus van invloed zijn op de onderneming als geheel.

Het trainen van personeel op hun vakgebied is ook een eis die bijvoorbeeld ISO stelt. Tegelijk is het een middel om potentiële opdrachtgevers te overtuigen dat er binnen uw organisatie kwaliteit geleverd wordt.

Besparen op (arbeids)kosten

In de praktijk zien we dat er vaak weinig efficiënt gewerkt wordt in de werkplaats. Het juiste gebruik van schuur- en slijpmiddelen leidt niet alleen tot besparing in de verbruiksmiddelen, maar veel belangrijker is dat er ook flink bespaart kan worden op manuren. Investeren in kennis levert dan direct een forse besparing op!

Veiligheid op de werkvloer

Recent onderzoek wijst uit dat 40% van de ondervraagden een foutief gekozen PBM gebruikt. Naast PBM's zijn er meer factoren van invloed op het welzijn van productiemedewerkers zoals trillingen van machines (whitefinger-syndroom) en stofontwikkeling tijdens het schuren en slijpen. Deze factoren worden benoemd en in de praktijk zullen we ook zelf ervaren wat de verschillen tussen diverse producten zijn op dit gebied.
Omdat gezonde werknemers voor een onderneming een eerste voorwaarde is om te kunnen bestaan, is aandacht voor veiligheid een vanzelfsprekend onderdeel tijdens al onze trainingen.

Metac metaal opleidingen

Opleiding RVS bewerken

De opleiding "RVS bewerken" is een brede module vol met theorie die direct vertaald wordt naar de praktijk en gericht op tijdbesparing. Een groot deel van deze cursus bent u dan ook in ons praktijklokaal aan de slag met dagelijks voorkomende werkzaamheden.

Lees meer

Opleiding Staalconstructie / bankwerken

De opleiding staalconstructie of bankwerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Aluminium bewerken

De opleiding Aluminium Bewerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Hoogglans Polijsten

De opleiding Hoogglans polijsten gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen en de werking van diverse polijstpasta's. We maken een stappenplan met als doel zo efficiënt mogelijk een krasvrij en glanzend resultaat te behalen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Onze films

Metaaltechniek, een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring. Een kennisgedreven groothandel in schuur- en slijpmiddelen. Metaaltechniek levert een totaalpakket op het gebied van frezen.

Aanvragen vrijblijvend intake gesprek voor Metac

Mocht u na het lezen van alle informatie willen deelnemen aan de Metac, dan verzorgen we eerst een goede intake om uw verwachtingen en onze mogelijkheden te matchen en zodoende het maximale uit de training te halen.
Vul het inschrijfformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor de intake.

Inschrijfformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement