Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

METAC

Opleiden is vooruitzien

De eerste opleiding puur gericht op schuren, slijpen en polijsten van metalen.

Hé slijper en bankwerker!

Wil jij de beter worden in je vak? Sneller, mooier met minder afkeur een prachtig product afleveren en je collega's verbaasd laten staan?

Heb je dan wel eens nagedacht over een training schuren en slijpen? Hoe snel slijp jij een las vlak, werk je een binnenhoeklas af of breng je een oppervlakte  naar een bepaalde ruwheid? Misschien wist je wel niet eens dat daar een cursus voor bestaat. Niet zo raar, want die zijn er ook bijna niet. Maar je hebt ons gevonden dus nu doorpakken!

Zo gewoon als het is om regelmatig bijscholing voor lassen te volgen, zo weinig zie je dat in de voor- en nabewerking van het lasproces. Best vreemd eigenlijk, want de perfecte las begint met de perfecte voorbewerking. En ook de nabewerking heeft wezenlijke invloed op het eindresultaat. Om het breder te trekken: schuren, slijpen, finishen, kortom metaal bewerken is een ambacht. En zoals dat gaat bij een ambacht, je moet het heel veel doen voor je echt de kneepjes van het vak kent. Wij beweren ook niet dat je na een dag Metac kunt polijsten. Wel dat je weet waar je mee bezig bent en met die kennis aan het werk kunt om steeds beter te worden.

Behoud van deze vaardigheden en kennis is enorm belangrijk voor een organisatie. In een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, worden competenties als probleemoplossend vermogen en het op een andere manier toepassen van bestaande kennis steeds belangrijker. Zo blijf je als bedrijf flexibel en interessant voor opdrachtgevers.

Technologische ontwikkelingen vragen om andere competenties, zoals probleem oplossend vermogen.

Aantoonbare vaardigheden als kwaliteitskeurmerk.

In veel metaalbedrijven delen ervaren voormannen hun kennis met (nieuwe) collega's, maar hoe up-to-date is die kennis, hoe blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, hebben zij tijd om die kennis te delen? Belangrijke vragen die de kwaliteit van het werk beïnvloeden en dus van invloed zijn op de onderneming als geheel.

Het trainen van personeel op hun vakgebied is ook een eis die bijvoorbeeld ISO stelt. Tegelijk is het een middel om potentiële opdrachtgevers te overtuigen dat er binnen uw organisatie kwaliteit geleverd wordt.

Besparen op (arbeids)kosten

In de praktijk zien we dat er vaak weinig efficiënt gewerkt wordt in de werkplaats. Het juiste gebruik van schuur- en slijpmiddelen leidt niet alleen tot besparing in de verbruiksmiddelen, maar veel belangrijker is dat er ook flink bespaart kan worden op manuren. Investeren in kennis levert dan direct een forse besparing op!

Veiligheid op de werkvloer

Recent onderzoek wijst uit dat 40% van de ondervraagden een foutief gekozen PBM gebruikt. Naast PBM's zijn er meer factoren van invloed op het welzijn van productiemedewerkers zoals trillingen van machines (whitefinger-syndroom) en stofontwikkeling tijdens het schuren en slijpen. Deze factoren worden benoemd en in de praktijk zullen we ook zelf ervaren wat de verschillen tussen diverse producten zijn op dit gebied.
Omdat gezonde werknemers voor een onderneming een eerste voorwaarde is om te kunnen bestaan, is aandacht voor veiligheid een vanzelfsprekend onderdeel tijdens al onze trainingen.

Metac metaal opleidingen

Open inschrijving voor de METAC

Je kan je nu ook individueel inschrijven voor de METAC
Schrijf je in

Opleiding voor het bewerken van RVS

De opleiding "RVS bewerken" is gericht op tijdbesparing in de productie. We combineren theorie met uw dagelijkse praktijk.

Lees meer

Opleiding Staalconstructie / bankwerken

De opleiding bankwerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen met als doel sneller te werken. We combineren theorie met uw praktijk.

Lees meer

Opleiding voor het bewerken van aluminium

De opleiding Aluminium Bewerken geeft u kennis waardoor er sneller gewerkt wordt in de productie. Theorie wordt gecombineerd met uw dagelijkse praktijk.

Lees meer

Opleiding voor Hoogglans Polijsten

De opleiding Hoogglans polijsten combineert de theorie van het slijpproces en de werking van pasta's met uw dagelijkse praktijk.

Lees meer

Onze films

Metaaltechniek, een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring. Een kennisgedreven groothandel in schuur- en slijpmiddelen. Metaaltechniek levert een totaalpakket op het gebied van frezen.

Aanvragen vrijblijvend intake gesprek voor Metac

Mocht u na het lezen van alle informatie willen deelnemen aan de Metac, dan verzorgen we eerst een goede intake om uw verwachtingen en onze mogelijkheden te matchen en zodoende het maximale uit de training te halen.
Vul het inschrijfformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor de intake.

Inschrijfformulier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Dank voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.