Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Beveltools voor afronden en afkanten van metaal

De sterk verbeterde machines en frezen van Beveltools maken afronden en afkanten nog eenvoudiger.

Nieuw: de compacte tafelfreesmachine van Beveltools, TEBI 3.0

In 2024 introduceert Beveltools de tafelfreesmachine. Een compacte machine voorzien van een Bevel Mite® frees die uit de tafel omhoog komt. Je beweegt moeiteloos het werkstuk langs de frees. Resultaat: in korte tijd een perfecte consitente afronding of schuine kant. Lees meer over deze unieke machine met alle voordelen op onze speciale pagina.

De afrond machines van Beveltools - generatie 3

Beveltools is ’s werelds eerste en enige producent van de Bevel Mate® en Bevel Mite® frezen. Dé afrond machine voor het afkanten en afronden van metaal. Beide types afrond machines zijn voorzien van een frees voor het afronden of afkanten van metalen. Er zijn verschillende frezen verkrijgbaar waardoor vrijwel elke hoek afgerond kan worden met een Beveltools. Met deze frezen snijdt u snel en eenvoudig perfect gladde en strakke schuine randen tot 12 mm in staal. Een revolutionair nieuw gereedschap voor de metaalindustrie.  Verkrijgbaar in pneumatische en elektrische uitvoering. De innovatieve gepatenteerde technologie van Beveltools zorgt voor een ware revolutie in het afkanten en afronden van metaal. De producten van Beveltools maken dit werk gemakkelijker, sneller en goedkoper.

De TopEdge van Q-Fin, een semi-automatische machine, werkt ook met een frees van Beveltools voor het afronden van hoeken en randen.

Toepassingebied:

Een laskant aanbrengen met afkantfrezen

Afkanten:

Lassen is en blijft vakwerk. Niet iedereen kan zomaar een mooie, goede en sterke las aanbrengen. Om het beste resultaat te kunnen afleveren is het belangrijk om over de beste werkomstandigheden en het beste gereedschap te beschikken. Het afkanten van metaal is zwaar en tijdrovend werk en de kwaliteit van het eindresultaat is moment- en persoonsgebonden. Het is een noodzakelijk kwaad voor een goede las, maar wie wil er nu in de weer zijn met een snijbrander, wisselplaatjes, afbraam- of lamellenschijf? Dit moet anders kunnen. Daarom heeft Beveltools twee revolutionaire concepten ontwikkeld die het afkanten aanzienlijk sneller, lichter en nauwkeuriger maakt. Buiten een perfect eindresultaat zorgen de concepten ook voor betere arbeidsomstandigheden.

Consistente en nauwkeurige hoek

Het werken met producten van Beveltools geeft een consistente en nauwkeurige hoek. Een dergelijke hoek zorgt voor een optimale hoeveelheid benodigde lastoevoeging om aan de specificaties te voldoen, resulterend in een sterkere lasverbinding.

Machinekwaliteit en zonder verontreiniging

In tegenstelling tot de huidige manieren van afkanten (met snijbrander, lamellen- of afbraamschijven) brengt het werken met Beveltools producten geen verontreiniging toe aan het metaal. Hierdoor wordt insluiting in de las, en dus rework, voorkomen en ontstaat een betere lasnaad.

Geen nabewerking en geen verkleuringen

Bij het werken met een snijbrander is nabewerking vaak noodzakelijk voordat gestart kan worden met lassen en de warmte zorgt voor verkleuring van het materiaal. Beveltools garandeert een vonkarme bewerking waarbij nauwelijks warmte in het materiaal gebracht wordt. 

Snel en flexibel

De machines van Beveltools zijn compact en licht, daardoor zijn ze zonder veel fysieke inspanning gemakkelijk naar het metaal te brengen en in een kleine ruimte te gebruiken. Binnen enkele seconden is de machine afgesteld en in minder dan 45 seconden zijn de freeskoppen te vervangen. Een perfect afkanting wordt ook sneller bereikt; gemiddeld kan 1 meter metaal 8 mm diep afgekant worden binnen anderhalve minuut. 

Betere arbeidsomstandigheden

Daarbij worden ook de arbeidsomstandigheden verbeterd door het gebruik van de producten van Beveltools. Door de vonkarme bewerking komt er nauwelijks warmte in het materiaal. De machines zijn licht in gebruik, en zorgen nagenoeg trillingvrij voor de benodigde afkanting. Doordat de freeskoppen door het metaal snijden is het verspaande materiaal groot en zwaar waardoor het direct op de grond valt. Er komen geen schadelijke stofdeeltjes en/of verbrandingsgassen vrij. 

Afronden

Goed en nauwkeurig afronden van metaal wordt steeds belangrijker in de industrie waardoor het steeds duidelijker wordt dat dit niet de meest geschikte klus is voor afbraam- en lamellenschijven. Met een volhardmetalen frees kunt u nauwkeuriger en schoner afronden. Zeker niet wanneer het gaat om het afronden van kleinere gaten. Scherpe hoeken zorgen voor slechte hechting van verf of coating door het beperkte hechtoppervlak in de hoek. Dit leidt tot het afbladderen van de verf of coating, wat vervolgens weer leidt tot corrosie en ervoor zorgt dat het verfwerk weer opnieuw gedaan mag worden.Vanwege de PSPC-normen voor beschermende coatings moeten metalen platen voorzien worden van een gelijkmatige radius. Het afronden van alle contouren is echter veelal een tijdrovend en onnauwkeurig proces.Het team van specialisten van Beveltools heeft daarom twee unieke concepten ontwikkeld. Deze concepten staan garant voor snelle en consistente afronding, of het nu een R2, R3 of R4 betreft.

Gelijkmatig, strak, schoon en snel.


Gelijkmatige kwaliteit
De gelijkmatige radius van de freeskoppen van Beveltools zorgt voor een groter hechtvlak voor verf en coatings en vermindert daarmee de kans op afbladderen en geeft een professioneel eindresultaat.De machine met freeskoppen doet het afrondwerk en kan, doordat deze rust op het metaal, met minimale fysieke inspanning langs het metaal geleid worden. De radius kan hierdoor feilloos consistent aangebracht worden. Daarnaast is geen verdere doorvoerbescherming voor kabels, bedrading en/of leidingen meer noodzakelijk om het doorschuren te voorkomen wanneer de doorvoergaten met Beveltools producten afgerond worden.

Snel en flexibel
De Beveltools concepten zijn handzaam, waardoor ze gemakkelijk naar het metaal gebracht kunnen worden. Kleine gaten afronden met een diameter vanaf 18 mm wordt hiermee kinderspel. Het compact design van de Beveltools concepten introduceert een ongekende flexibiliteit in het afronden van metalen pijpen en platen.

Geen nabewerking Bij het gebruik van een lamellen- of afbraamschijf voor het afronden van metaal is nabewerking vaak vereist. Bij het gebruik van de producten van Beveltools is het eindresultaat glad, feilloos en consistent, waardoor nabewerking niet meer noodzakelijk is.

Betere arbeidsomstandigheden

Daarbij worden ook de arbeidsomstandigheden verbeterd door het gebruik van de producten van Beveltools. Door de vonkarme bewerking komt er nauwelijks warmte in het materiaal. De machines zijn licht in gebruik, en zorgen nagenoeg trillingvrij voor de benodigde afronding. Doordat de freeskoppen door het metaal snijden is het verspaande materiaal groot en zwaar waardoor het direct op de grond valt. Er komen geen schadelijke stofdeeltjes en/of verbrandingsgassen vrij.

Toepassingsgebied:

Scherpe kanten afronden met radiusfrezen

Staalconstructies goed en nauwkeurig afronden volgens EN 1090, ISO 12944, ISO 8501 of IMO PSPC is belangrijk in de metaalindustrie.

Afronden met minimaal radius 2 mm is in veel gevallen verplicht voor een goede aanhechting van coating of verf als bescherming tegen corrosie.

Het wordt steeds duidelijker dat staal afronden niet de meest geschikte klus is voor afbraamschijven. Zeker niet wanneer het gaat om het afronden van kleinere gaten.

Scherpe hoeken zorgen voor slechte hechting van verf of coating door het beperkte hechtoppervlak in de hoek. Dit leidt tot het afbladderen van de verf of coating, wat vervolgens weer leidt tot corrosie.

Metaal afronden met de frezen van Beveltools zorgt voor een gladde en consistente ronding aan plaat, buis of gat. Met deze freeskoppen maakt u de perfecte radius als basis voor verzinken, coating of verf.

Gelijkmatige kwaliteit

Zowel voor de norm NEN-EN 1090, ISO 8501, ISO 12944 als IMO PSPC is een gelijkmatige afronding met minimaal radius 2 essentieel. De radiusfrezen van Beveltools maken in één beweging een gladde ronding aan metaal. De afgeronde kanten bieden een optimaal hechtvlak voor verzinken, verf en coatings. Het vermindert hiermee de kans op afbladderen van verf en corrosievorming. Daarnaast is bij toepassing in gaten geen verdere doorvoerbescherming voor kabels en/of leidingen meer noodzakelijk.

Compacte freesmachines

De Beveltools freesmachines zijn handzaam en licht, waardoor ze gemakkelijk naar het metaal gebracht kunnen worden. Kleine gaten afronden met een diameter vanaf 16 mm wordt hiermee kinderspel. Het compacte design van de Beveltools machines en freeskoppen introduceert een ongekende flexibiliteit in het afronden van metalen pijpen en platen.

Frezen zonder vonken en stof

Door de vonkarme bewerking komt er nauwelijks warmte in het materiaal. De machines zijn licht in gebruik, en zorgen nagenoeg trillingvrij voor de benodigde afronding. Doordat de freeskoppen door het metaal snijden is het verspaande materiaal groot en zwaar waardoor het direct op de grond valt. Er komen geen schadelijke stofdeeltjes en/of verbrandingsgassen vrij.

Geen nabewerking nodig

Bij het gebruik van een lamellen- of afbraamschijf voor het afronden van metaal is nabewerking vaak vereist. Bij het gebruik van de Beveltools frezen is het eindresultaat in één keer glad, feilloos en consistent. Hierdoor is nabewerking niet meer noodzakelijk, wat een enorme tijdsbesparing oplevert.

De snelste manier voor afronden van metaal

Vanwege de wettelijke normen voor beschermende coatings moeten metalen platen voorzien worden van een gelijkmatige radius. Het team van specialisten van Beveltools heeft daarom twee unieke concepten ontwikkeld. Deze concepten staan garant voor snelle en consistente afronding, of het nu een R2, R3, R4, R5, R6 of R8 betreft

Bekijk hier het Bevel Mate Concept

 

Bekijk hier Bevel Mite Concept

 


Bekijk onze voorraad Beveltools

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

Beveltools documentatie
Documentatie Beveltools
No items found.