Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

CubitronII, sneller dan alle anderen slijpmaterialen

3M™ Cubitron™ II Schuurmaterialen – Sneller werken, langere gebruiksduur, minder warmte-inbreng, minder fijnstof!

CubitronII heeft een opvolger! Lees meer over de nieuwste generatie 3M Cubitron 3 op onze speciale pagina

De introductie van de CubitronII korrel is een revolutie geweest in het schuren en slijpen van metalen. En nog steeds is de kwaliteit ongeëvenaard.

De CubitronII korrelt snijdt door het metaal. En snijden zorgt veel meer voor spaantjes dan voor stof. Spaantjes zijn grotere deeltjes dan stof. Het is daarmee zwaarder en valt dus sneller op de grond. Maar het kan ook niet diep in de longen doordringen, daarvoor zijn de deeltjes veel te groot. En omdat je ook nog eens sneller werkt, wordt je kortere tijd blootgesteld aan fijnstof. Drie keer winst voor CubitronII! Download bij de documentatie het onafhankelijke VITO-rapport over stofemissie.

Het geheim zit hem vooral in de gepatenteerde driehoekige vorm van de keramische korrel. De korrels zijn verticaal georiënteerd in de richting van het werkstuk. Op deze manier snijdt de korrel als het ware diep in het metaal. Dit garandeert een snelle afname en weinig warmteontwikkeling. Omdat de mineralen steeds opnieuw afbreken, blijft de driehoekige vorm behouden en blijft de korrel zijn werk doen. De standtijd is dus ook vele malen langer dan u gewend bent van een standaard mineraal.

Onder de microscoop is de driehoekige vorm van de CubitronII mineralen goed zichtbaar

Het CubitronII-mineraal is in verschillende typen schuurmateriaal toegepast:

CubitronII Fiberschijven:

3M™ 982C en 3M™ 987C fiberschijven

De 3M™ 982C Cubitron™ II fiberschijven zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken van staal en zijn bijzonder geschikt voor de meest veeleisende toepassingen zoals het verwijderen van lasnaden, het maken van smeltbaden en het afschuinen voor het lassen. Ze worden ingezet in gieterijen, scheepsbouw, las- en constructiebedrijven, metaalbouw etc…
De 3M™ 987C Cubitron II fiberschijf is uitstekend geschikt voor toepassingen op warmtegevoelige metalen zoals roestvrij staal, aluminium en nikkel legeringen. De 3M 987C fiberschijf dringt dieper door in het metaal en snijdt zeer constant en snel door de taaiste metalen gedurende de gehele gebruiksduur. Beschikbaar in 3 verschillende diameters: 115, 125 en 178 mm

Groften:

36+ grofte is geschikt voor alle toepassingen in grofte P24, P36, P40
60+ grofte is geschikt voor alle toepassingen in grofte P40, P50, P60
80+ grofte is geschikt voor alle toepassingen in grofte P60, P80, P100

Waarom een 36+, 60+, 80+ grofte?
Door de unieke vorm en plaatsing van de schuurmineralen bij de nieuwe 3M™ Cubitron™ II Technologie, kan de grofte niet meer bepaald worden door de traditionele methodes binnen de FEPA normering. 3M opteert voor de aanduiding van een “+” teken om aan te geven dat deze mineraalgrofte qua agressiviteit vergelijkbaar is met een bredere range van groften.
CubitronII fiberschijf, de beste in de markt

CubitronII Roloc snelwisselsysteem

Het 3M Roloc™ systeem biedt een breed assortiment van verschillende schuurproducten die met een simpele kwart draai, zonder gebruikmaking van gereedschap, verwisseld kunnen worden en op hun plaats blijven. Speciaal ontwikkelde accessoires zorgen voor een optimale prestatie - de hardheid van de steunschijf kan de vereiste druk en snijkracht beïnvloeden. Kies uit 3M steunschijven in diverse diameters en het speciaal ontwikkelde programma schuurproducten voor de juiste mate van agressie of comfort voor uw toepassingen.

Verstevigde rand
De rug met verstevigde rand maakt de schuurschijf sterker rondom zodat voortijdig rafelen of slijten tot het verleden behoort.

Prestatie
3M 984F Cubitron™ II Roloc™ fiberschijven zijn uitstekend geschikt voor het verspanen, ontbramen en finishen van vrijwel alle soorten metaal. Het driehoekig-gekalibreerde schuurmineraal in combinatie met grinding aid zorgt voor minder warmteontwikkeling en tegelijkertijd voor continue snijkracht met gebruik van minder kracht.

Roloc in CubitronII, snel wisselen en snel verspanen

CubitronII Lamellenschijven

Ervaar de kracht van het 3M™ Precision Shaped Grain in een veelzijdige lamellenschijf met een hoge standtijd. Met deze nieuwe 3M™ Cubitron™ II Lamellenschijf 967A kunt u een veelzijdigheid aan werkzaamheden uitvoeren, maar deze lamellenschijf is vooral heel geschikt voor ontbraamwerkzaamheden. Slijpen en finishen in 1 stap! Daarbij snijden ze met minder druk voor meer comfort voor de operator. En dit alles in een korter tijdsbestek. Cubitron II Lamellenschijven zijn flexibel - volgen makkelijk de contouren van het werkstuk – en zijn voorzien van Grinding Aid, een slijphulpstof voor koeler slijpen.

3M Cubitron II Lamellenschijven zijn beschikbaar in:
Afmeting: 115, 125 en 180 mm
Grofte: 40+, 60+ en 80+
Uitvoering: Vlak en ConischMarkten
3M Cubitron II Lamellenschijven worden ondermeer gebruikt in de volgende markten:
Transport:
Scheepsbouw - Automotive - Truck & Bus
Metaalverwerking
Staal - Metaal platen - Machine werkplaats - Buizen
Machinebouw
Industriële machinebouw - Olie en gas - Voedselverwerking

CubitronII doorslijpschijven

3M™ Cubitron™ II Doorslijpschijven zijn een revolutie in het slijpproces. Snijden sneller en gaan langer mee dan conventionele schijven.
3M Cubitron II Doorslijpschijven zijn beschikbaar in verschillende diameters en diktes. Bekijk de Brochure Cubitron II doorslijpschijven voor een compleet overzicht van het assortiment doorslijpschijven.

Doorslip- en afbraamschijven van CubitronII, ongeëvenaard in snelheid.

CubitronII afbraamschijven

In 2016 heeft de CubitronII afbraamschijf een upgrade ondergaan, waarbij de standtijd tot 20% hoger is dan zijn voorganger. Door deze hoge standtijd, de snelheid waarmee de afbraamschijven werken en de lage druk, tot wel drie keer lager dan bij conventionele schijven. Verwijdert u bij het afbramen meer materiaal in minder tijd en kunt u langer doorgaan. Dat is pas efficiënt werken!
Door de lagere benodigde druk en minder trillen van schijf is het werken met de CubitronII afbraamschijf voor de gebruiker minder vermoeiend.En natuurlijk is hij sneller klaar, vanwege de snelle afname van de schijf.

CubitronII schuurbanden

Het spectrum van schuurbanden in de CubitronII kwaliteit is in 2017 belangrijk gegroeid. Wilt u zwaar verspanen of licht bijslijpen. Of u gietijzer, staal, RVS of aluminium wilt bewerken, voor elke toepassing is er een geschikte band. Wilt u veel druk zetten of juist niet? Wilt u een stugge rug of juist flexibel? Nat of droog werken?
Sommige banden zijn voorzien van een zogenoemde "Grinding aid", een hulpstof tegen bijvoorbeeld warmteinbreng.

Wilt u advies of een specifieke band proberen voor uw applicatie? Neemt u dan gerust contact op via tel. 033-4558788

Een brede range aan CubitronII schuurbanden is verkrijgbaar.

De werking van CubitronII wordt duidelijk uitgelegd in dit filmpje:


Bekijk onze voorraad Cubitron II

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

VITO rapport over stofemissie
No items found.