Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

Dotco en Cleco

Dotco, later opgegaan in de APEX groep, was de eerste leverancier van Metaaltechniek bij de oprichting in 1969!

Apex Tool Group levert al meer dan 100 jaar professionele hand- en elektrische gereedschappen aan de gehele industriële sector.

DOTCO is van oudsher een label van Apex en de eerste leverancier van Metaaltechniek bij de oprichting in 1969!

Al 50 jaar een zakelijke relatie, uniek! We hebben DOTCO zien groeien en daaraan mee mogen werken. Vanuit Amerika kwamen er met regelmaat zendingen richting Nederland. Dozen vol met machines en onderdelen vonden hun weg naar de Nederlandse industrie maar ook naar exotische oorden als Thailand.

Apex Tool Group (ATG) is een van de
grootste fabrikanten van professionele hand- en elektrische gereedschappen ter
wereld, 

Apex richt zich met hun gereedschappen voornamelijk op de industriële markt, automotive, assemblage,
ruimtevaart en vliegtuigbouw, elektronica en de bouw. Het portfolio van Apex bevat meer dan 30 innovatieve merken waaronder vele marktleiders, zoals Dotco®, Cleco® & Recoules . 

Over de hele linie staan ​​de machines van Apex voor kwaliteit, innovatie en waarde. Bekend om het oplossen van schijnbaar onmogelijke problemen. De gereedschappen zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken en daarmee onmisbaar. ATG werkt samen met distributeurs, retailers en grote klanten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat eindgebruikers over de tools beschikken die ze nodig hebben om echte problemen op te lossen. De wereldwijde aanwezigheid stelt Apex in staat om de behoeften van klanten te vervullen op een manier die ze niet zouden kunnen als ze een regionale speler zouden zijn.

ATG in één oogopslag

Bedrijfsnaam: Apex Tool Group

Hoofdkantoor: Sparks, Maryland, VS.

Aantal werknemers: ongeveer 8.000

Operaties: meer dan 30 landen over de hele wereld

Productiefaciliteiten: meer dan 30 locaties in Noord-en Zuid-Amerika, Europa, Australië en Azië

Jaarlijkse inkomsten: ongeveer $ 1,4 miljard

Producttypen: Handgereedschap, elektrisch gereedschappen elektronische gereedschappen

Gediende industrieën: Industrieel, Voertuigreparatie,Voertuigassemblage, Ruimtevaart, Bouw / DIY

DOTCO - Cleco pneumatisch handgereedschap

DOTCO en Cleco zijn de labels van Apex die Metaaltechniek voert. Van een enkele tool tot een complete geïntegreerde oplossing, Apex machines zijn ontwikkeld om u te helpen bij het vervaardigen van uw producten en de opbouw van uw bedrijf. Hun oplossingen zijn gericht op het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de gebruikerservaring met eenvoud van installatie, gebruiksgemak en focus op comfort en veiligheid

DOTCO: Onmiskenbaar te herkennen aan de in Nederland vertrouwde kleur Oranje

Het Dotco programma bevat o.a. de volgende pneumatische machines:

  • Rechte Slijpers
  • Haakse Slijpers
  • Schuurmachines (zowel handpalm als bandschuurmachines)
  • Polijstmachines
  • Slagmoersleutels
  • Boormachines
  • Zaagmachines
  • Routers
De karakteristieke oranje kleur staat voor de kwaliteit van DOTCO

Dotco – Cleco, de diverse mogelijkheden in beeld

Hieronder zetten we een aantal pneumatische handmachines in de spotlight die zichzelf al decennia lang hebben bewezen door hun ergonomische, gebruiksvriendelijke en krachtige prestaties.

DOTCO Pencil Grinders
DOTCO Pencilgrinder 12R0400-13, 3 mm spantang, 0,1 Hp en 60.000 Rpm

De Pencil Grinder wordt voornamelijk gebruikt bij het metaal graveren of details aanbrengen op metaal. Ook kleine correcties maakt u eenvoudig met bijvoorbeeld een klein stiftfreesjes of slijpsteentje. Doordat de Pencil Grinder een vorm heeft van een pen is hij makkelijk wendbaar en kan goed in kleine smalle hoekjes komen. Voor meer productspecificaties en de verschillende uitvoeringen van deze stiftslijper klikt u hier:

DOTCO Haakse slijpers:
12LF serie machines, handzame haakse slijper

12LF Serie machines, handzame haakse slijpers voor stiftfrezen (optie 36), de welbekende Roloc toepassing (optie 32), of in een bandschuurmachine uitvoering. Verkrijgbaar in 12.000 Rpm en 20.000 Rpm met spantang of Roloc aansluiting. De 0,4 Hp biedt voldoende kracht voor deze toepassingen. Voor meer informatie over prijzen en modellen klikt u hier.

DOTCO haakse boormachines

Cleco® Dotco ™ pneumatische boormachines zijn van industriële hoogwaardige kwaliteit en worden dagelijks gebruikt in toepassingen variërend van apparaten tot de lucht- en ruimtevaartindustrie. De boormachines zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder pistoolgreep en als rechte en haakse uitvoering. Dotco-luchtboormachines zijn ontworpen voor de langdurig gebruik en hoge precisie-eisen van de huidige markt. Of het nu gaat om een ​​spindel, spankop, motor of haakse kop, onze verwisselbare onderdelen bieden operators de veelzijdigheid die ze nodig hebben voor een reeks industriële en productietoepassingen.

Mocht er toch een storing ontstaan op de machines, dan heeft Metaaltechniek de onderdelen vaak op voorraad.

Wij repareren uw machines binnen 24 uur na uw akkoord op ons reparatievoorstel en opgave van de kosten. Ook trainen wij uw personeel in het zelf repareren van de DOTCO machines.

Onderdelen bestelt u eenvoudig met de onderdelentekening die van elke machine is gemaakt. De handmachines van Apex zijn zo ontwikkeld dat de onderdelen eenvoudig te verwisselen zijn. Met minder onderdelen die nodig zijn om de gereedschappen te repareren, is minder voorraad nodig en zijn de gereedschappen gemakkelijker te repareren.

PRECISIEONDERDELEN

Het zijn eenvoudige, precieze onderdelen waarmee operators precisieproducten kunnen maken. Of het nu gaat om een ​​spindel, een spantang, een motor of een haakse overbrenging, onze onderdelen zijn vervaardigd uit de beste materialen die beschikbaar zijn en zijn machinaal bewerkt tot de hoogste toleranties.

ULTIMATE ERGONOMIE

Dotco-boormachines zijn lange tijd het industriële werkpaard geweest voor de hoge volumes, hoge herhalingen en hoge precisie-eisen van de huidige assemblagelijn. Dotco-boren zijn de ergonomische oplossing om comfort en productiviteit te leveren, terwijl de operator minder snel vermoeid raakt, minder kans loopt op letsel en daarmee uitval in de productie. 

Bekijk hier ons assortiment pneumatische haakse boormachines van DOTCO

Cleco Slagmoetsleutels
Cleco Slagmoersleutel: Krachtig, geluidsvriendelijk en lange levensduur

De slagmoersleutels van Cleco kenmerken zich door hun enorme kracht, zelfs onder de zwaarste omstandigheden zijn ze maar moeilijk te stoppen. Waar de meeste slagmoersleutels ontwikkeld zijn om te presteren in garages en in het lichtere assemblagewerk, zijn de Impacht Wrenches van Cleco speciaal gemaakt voor echte uitdagingen en de meest veeleisende omstandigheden. Ze vinden hun weg in de Offshore industrie en scheepsbouw, waar ze dag in dag uit naar tevredenheid gebruikt worden.

CV-serie - slagmoersleutel

Kenmerken:

Uitstekende combinatie van prestaties, comfort en waarde

Krachtig mechanisme met twee hamers

Variabel toerental

Geluidsniveau

Lichtgewicht en ergonomisch uitgebalanceerd

Ideaal voor algemene industriële productie, onderhouden revisie

Ga naar onze webshop voor alle modellen en uitvoeringen

Bekijk onze voorraad Dotco & Cleco

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

DOTCO documentatie
No items found.
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement