Terug naar de website

Training schuren en slijpen voor individuele inschrijving

Solliciteer naar een plek in de METAC

Dank voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Dank voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Solliciteer naar één van de vier beschikbare plaatsen in de Metac, de training voor schuren en slijpen van metaal, zowel staal, aluminium als RVS.

METAC staat voor METaaltechniek ACademy, ons opleidingscentrum voor het optimale gebruik van schuur- en slijpmiddelen. Het doel is altijd om sneller te werken. Want het mes snijdt met sneller werken aan meerdere kanten:

  • zorgt voor lagere productiekosten -> concurrerender aanbieden
  • hogere productie = meer werk gedaan in dezelfde tijd = hogere omzet met dezelfde groep mensen
  • Deels een oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten
  • meer werkplezier. Want schuren en slijpen staat nou eenmaal niet als heel sexy bekend. Als je daar sneller mee klaar bent én een beter resultaat hebt, gaat het werkplezier omhoog.

Claim je plek in de METAC!

Theorie en praktijk kunnen niet zonder elkaar! Dus eerst het leslokaal in en na anderhalf uur lekker hands-on in de praktijk.

De METAC wordt altijd in een kleine setting gegeven. Dit staat garant voor veel persoonlijke aandacht maar maakt ook een leuke interactie tussen de deelnemers onderling en met de trainer mogelijk. Zo leren we van elkaar en doe je nieuwe inspiratie op.

Theorie stelt je in staat te de praktijk te begrijpen en bij te sturen.

De training begint altijd met een deel theorie. Denk dan aan uitleg van de verschillende korrelsoorten, maar ook van wat er eigenlijk gebeurt als je gaat slijpen. Vanuit die kennis kunnen we veel praktijkproblemen verklaren. Waarom werkt de ene schijf veel langer en sneller dan een andere? Is de duurste schijf per definitie de beste keus? Waarom is er verschil tussen een slijpschijf om staal mee te bewerken en een RVS-schijf? Vul dit rijtje maar aan met je eigen vragen...

Solliciteer, motiveer en claim je plek!

Jouw vragen zijn bepalend of jij een plek kunt bemachtigen in de METAC

En met jouw vragen komen we bij het volgende:

Meestal geven we een customized METAC aan een metaalverwerkend bedrijf. Zij sturen een groepje collega's op training. Met de leidinggevenden bespreken we vooraf de wensen en verwachtingen. De training is hiermee vol en afgestemd op de behoeften van dat bedrijf.

We krijgen echter ook steeds meer aanvragen van ZZP-ers en hobbyisten. Vaak zijn zij enorm enthousiast, leergierig en voelen zich als het spreekwoordelijke kind in de snoepwinkel. Wat een mogelijkheden! En wat een vragen roept dat op... als het ene kan, dan kan het volgende misschien ook wel. En mag ik dan ook nog even dat proberen..?? Je voelt het al: we verzanden teveel in details van één persoon en dat is nou net niet de bedoeling, want dat gaat ten koste van de rest van de groep.

We willen graag dat de training voor iedereen waardevol is. Daarom vragen we van te voren om jouw leerdoelen in te sturen. Dan kunnen we deelnemers met soortgelijke vragen bundelen waardoor het voor iedereen interessante dag wordt. Je kunt je vragen of applicaties mailen en eventueel met foto's of video te verduidelijken.

Ook zijn we gevoelig voor je motivatie: hoe belangrijk is schuren en slijpen voor jou? Ben je een bedrijf aan het opzetten, verhuur je jezelf als ZZP-er en is slijpwerk dagelijks kost of vind je het leuk om in je vrije tijd met je handen bezig te zijn en jezelf en anderen te verrassen met iets van metaal? We zijn benieuwd waarom jij wilt deelnemen!

Meer informatie vind op onze speciale pagina over de METAC

Of bekijk onze introductievideo:

O ja, de kosten... die zijn € 370 voor de hele dag. Inclusief lunch, gebruik van schuur- en slijpmiddelen en PBM's.