Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Klingspor, voor al uw schuurbanden en slijpmaterialen

Klingspor: hoogwaardige producten voor de bewerking van oppervlakken en het doorslijpen van materialen.

We geven u hierbij een overzicht van de meest populaire producten die Metaaltechniek voert. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van Klingspor zelf: www.klingspor.de.

Klingspor Rollen

Rollen schuurvlies en schuurlinnen van verschillende kwaliteiten op verschillende dragers als linnen of papier. U heeft keuze uit diverse soorten korrels, afhankelijk van de toepassing. Altijd makkelijk afscheurbaar en verkrijgbaar in handige dispenser of verdeler.

Klingspor schuurbanden

Het assortiment schuurbanden loopt van de kleinste band voor gebruik op bijvoorbeeld een powerfile of een andere handmachine tot brede banden voor grote schuurmachines. De combinatie van synthetische gefabriceerde korrelsoorten als aluminiumoxide, siliciumcarbide, zirkoniumkorund en keramische korund, de  basismaterialen papier, katoen, polyestervlies en gemengde dragers en de bindmaterialen voor de krachtoverdracht tussen de slijpkorrel en het basismateriaal worden speciaal voor de resp. materialen ontwikkeld.
Nog een factor van betekenis is de las van de band. Klingspor heeft ook hier diverse verbindingsmogelijkheden, zodat u voor uw toepassing altijd een optimale band kunt kiezen.

Klingspor Fiberschijven

Klingspor voert een breed assortiment fiberschijven in diverse stansvormen voor verschillende types machines en voor toepassingen op staal, (non-ferro) metalen, kunststof, RVS en hout. Door de vele korrelsoorten is de keuze van het juiste gereedschap voor iedere toepassing mogelijk. De Klingspor fiberschijven zijn uitermate geschikt voor het grove slijpwerk, het ontbramen en bewerken van lasnaden.
ST358A is een pad die speciaal ontwikkeld is voor het grovere schuurwerk. Door de harde geribbelde slijpvlakken zorgt de pad voor koeling, heeft hij een hoge temperatuursweerstand en geeft een stabiel slijpbeeld.

Klingspor stroken, vellen en schijven

De stroken en vellen van Klingspor zijn universeel toepasbaar voor handmatig schuren en voor gebruik op handschuurmachines. Er zijn stroken, schijven en vellen voor het bewerken van verschillende materialen, voor nat of droog schuren. De schuurvellen en -stroken zijn beschikbaar op een papieren of een linnen rug en kunnen met diverse stansvormen besteld worden. Naast de standaard stansvormen zijn andere stansvormen op aanvraag beschikbaar.
Voor de schuurschijven geldt nog dat ze ook beschikbaar zijn op filmrug voor een strakke afwerking en in schuurvlies uitvoering.
Natuurlijk zijn ook de toebehoren beschikbaar voor verschillende handapplicaties.

Klingspor lamellenschijven

De lamellenschijven van Klingspor zijn opgebouwd uit drie componenten die perfect op elkaar zijn afgestemd om zo maximaal te kunnen presteren. Door de speciaal ontwikkelde schuurlamel zijn de lamellenschijven geschikt voor gebruik op hoogtoerige haakse slijpers. De glasvezeldrager is het meest voorkomend, maar is ook beschikbaar als glasvezelversterkte kunststof drager.
In vergelijking met bandtoepassingen is het schuurmiddel bij lamellenschijven aan veel grotere belastingen blootgesteld. De schuursnelheid ligt 2 tot 2-1/2 keer zo hoog. Tegelijk moet er voor gezorgd worden dat de onderlaag op de juiste manier afslijt, zodat er telkens opnieuw ongebruikte korrels tevoorschijn komen. Kies daarom de schijf die in combinatie met uw machine het beste resultaat geeft op uw specifieke werkstuk.
Gebruik een vlakke schijf voor vlakschuren en de conische variant voor het bewerken van randen en lasnaden.

Klingspor doorslijpschijven

De kwaliteit van een doorslijpschijf wordt bepaald door de optimale combinatie van hars, vulstoffen en korrel type voor een hoge agressiviteit, uitstekende levensduur en snelheid van werken.
TIP: Om de kwaliteit van de schijven te kunnen blijven garanderen, ook na een paar maanden stocking, is het van belang dat u de schijven droog en op een constante temperatuur bewaart. Vooral vocht kan een aanzienlijke daling van de standtijd tot gevolg hebben.
TIP: Bij gebruik met een te laag toerental zal de doorslijpschijf de neiging krijgen te gaan springen, waardoor de schijf ongelijkmatig slijt. Bij toepassing op dunne plaatwordt de korrel uit de verbinding gescheurd en zal overmatig snel slijten.
Bij gebruik met een te hoog toerental komt uw veiligheid in gevaar door kans op breuk van de doorslijpschijf.
TIP: Oefen genoeg druk uit om de snijduur kort te houden en oververhitting (verkleuring!)van het te bewerken materiaal te voorkomen. Bij te weinig druk zal de doorslijpschijf verbranden waardoor de prestaties hard achteruit gaan.

Klingspor afbraamschijven

TIP: ​Net als bij doorslijpschijven geldt ook voor afbraamschijven de vuistregel: hoe harder het materiaal, hoe zachter de schuurschijfbinding moet zijn. Naast het materiaal speelt ook de bewerking een bepalende rol. Wilt u hoeken en bramen bewerken? Kies dan vanwege de scherpe kanten voor een harde binding. Dan worden de korrels minder snel uit de binding getrokken. Kies voor het bewerken van lassen een iets zachtere schijf. Een te harde schijf kan gemakkelijk stomp worden. Bij Klingspor kunt u de hardheid van de schijf terugvinden in het typenummer: De letter aan het einde van de typeaanduiding geeft de hardheid aan. De letters N R S T worden gebruikit, waarbij N een zachte uitvoering is en T de hardste variant is.
Een afbraamschijf gebruikt u onder een hoek van 25-30 graden.

Typeaanduiding en de betekenis

Als voorbeeld van de opbouw van de typeaanduiding gebruiken we A 24 TX Special
De 1e letter staat voor de soort korrel: A = Aluminium Oxide, C = Siliciumcarbide, Z = Zirkoon
Het volgende getal staat voor de korrelgrootte: 16, 24, 30, 36, 60, 80 etc
De 2e letter staat voor de hardheid: N, R, S, T waarbij de N de zachtste variant is oplopend in hardheid tot T (in dit voorbeeld Extra Hard = TX)
De code wordt afgesloten met een aanduiding voor de prestatieklasse: Van standaardkwaliteit Extra, via Supra naar Special. Met aanduiding special heeft u het topproduct uit de range in handen!

Verder kennismaken met Klingspor?

Principes van de Klingspor

Klingspor is een internationaal actief, krachtig en innovatief familiebedrijf op het gebied van schuur- en slijpgereedschappen voor de oppervlakbewerking. De belangrijkste activiteit van de onderneming is de productie van schuurmiddelen op ondergrond en doorslijp- en afbraamschijven.

Hun belangrijkste doel is de tevredenheid van klanten. Om dit te waarborgen worden zakelijke beslissingen gebaseerd op de volgende principes:

▶ Constant hoge prestaties van onze producten

Met kwalitatief hoogstaande producten en concurrerende prijzen met de merken “Klingspor” en “Kronenflex” streven wij naar een positie onder de toonaangevende leveranciers in de belangrijkste industrielanden.

Onze leveranciers en dienstverleners zijn concurrerende partners. Wij stellen aan hen dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en milieunormen als aan onszelf.

▶ Vakkundig technisch advies aan onze klanten bij de optimalisatie van de schuur- en slijpprocessen

Wij bieden eerlijke, individuele en persoonlijke service, evenals een betrouwbare logistieke dienstverlening. U betaalt de optimale prijs voor de geleverde prestatie van het respectievelijk product.

Geschiedenis van Klingspor

Van regionale lijmfabrikant tot wereldwijd actief familiebedrijf

Klingspor produceert hoofdzakelijk schuur- en slijpmiddelen op een drager (bv linnen of papier) en de zogenoemde bonded producten als doorslijp- en afbraamschijven. Het van oorsprong Duitse bedrijf Klingspor streeft naar constant hoogwaardige producten en een concurrerende prijsstelling. Aangezien Klingspor al sinds 1893 bestaat, heeft het zijn sporen in de branche zeker verdient.
Het enthousiaste Klinsgspor-team staat graag voor alle klanten klaar. Stelt u een bezoek van deze fabrikant op prijs? Neemt u dan contact met ons op.

De geschiedenis van Klingspor

Bekijk onze voorraad Klingspor

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

Banden-wijzer van Klingspor
Klingspor prijslijst 2021