Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Lukas

Het motto van Lukas: 'Altijd het juiste gereedschap' is een belofte aan hun klanten die zij als internationale onderneming elke dag opnieuw waarmaken – en dat al vele decennia!

Wij willen dat u met de gereedschappen van het merk LUKAS optimaal en uitermate succesvol kunt werken. Daarom zetten wij alles op alles om u op basis van onze ervaring en onze knowhow de beste, op u afgestemde gereedschapsoplossing te leveren – ofwel uit ons assortiment met meer dan 3.500 magazijnproducten of als speciaal ontwikkelde, individuele oplossing binnen het kader van ons oppervlakte-optimaliseringsadvies

Wij willen niet alleen een pure verkoper of leverancier zijn, maar veel meer een samenwerkingspartner, die uiteindelijk bijdraagt ​​aan het marktsucces van uw producten en diensten door middel van individuele tooloplossingen.

Dat is de missie van Lukas, die naadloos aansluit bij de missie van Metaaltechniek. Daarom behoort ook Lukas tot de vaste partners en leveranciers van Metaaltechniek.

De geschiedenis van Lukas

De inmiddels al 80 jaar durende succesgeschiedenis van de familieonderneming in Engelskirchen begint in de jaren '30 van de vorige eeuw. In 1937 ontdekken de broers Edmund en Willi Lukas hun 'Bergische' pioniers- en ondernemingsgeest – met uiterst eenvoudige machines produceren de beide broers op de bovenverdieping van de eigen autogarage aanvankelijk boren voor allerlei toepassingen. Al snel doet het verhaal van het talent van de beide broers en de hoge kwaliteit van hun producten de ronde in het 'Oberbergische'. Stuk voor stuk wordt het productportfolio uitgebreid – eerst met stiftfrezen, slijpschijven en stiftstenen.

Ook in de huidige moderne Lukas fabriek komt nog handwerk voor.

De laatste en tevens belangrijkste mijlpaal in de bijna 80-jarige ondernemingsgeschiedenis is in 2011 de overname en integratie van Schleifscheibenfabrik Rottluff GmbH in Chemnitz.

Lukas Erzett ontwikkelde een aantal specifieke producten die bepaalde bewerkingen een stuk eenvoudiger maken:

DE OPLOSSING VOOR RADIUSSEN EN HOEKLASNADEN!

In de staal-, container- en apparatenbouw was vooral de bewerking van radiussen en hoeklasnaden tot nu toe een bijzondere uitdaging. Met het LUKAS-systeem SLTflex hebben wij een speciale, branchespecifieke oplossing ontwikkeld die uw processen kwalitatief en economisch optimaliseert. De SLTflex is een gereedschap dat de voordelen van de fiberschijf en de slijpschijf met elkaar combineert. Daarmee is dit de optimale gereedschapsoplossing voor de bewerking van hoeken en randen. Karakteristiek voor de SLTflex zijn de extreem lange standtijd, de grote flexibiliteit op grond van het zeer brede lamellenoverstek en de eenvoudige, snelle gereedschapswissel zonder spanmoer! Dankzij de verschillende diameters (Ø 100, 115, 125 en 178 mm met draadopname M14) kan aan de betreffende toepassing aangepast worden gewerkt.

SLTFlex, voor radius en hoeklasnaden

KILOMETERLANGE LASNADEN? VOOR LUKAS GEEN PROBLEEM!

Het harde werk bij het lassen en de daaropvolgende bewerking van de lasnaden vereist efficiënte en vooral snelle gereedschappen. Hiervoor levert LUKAS unieke lamellenslijpschijven resp. waaierslijpschijven. Een robuuste stalen houder, gecombineerd met een unieke, gepatenteerde slijplamel en een keramische slijpkorrel zorgen voor buitengewone verspaningsresultaten en een enorm lange standtijd. Deze waaierslijpschijf heet SLTT en is verkrijgbaar in drie kwaliteiten en vier diameters (115, 125, 150 en 178 mm) voor nagenoeg alle bewerkingen.

De robuuste backing van de SLTT kan grote druk aan voor snel verspanen.

AANBRENGEN VAN EEN RADIUS 3 OP LASTIG BEREIKBARE PLAATSEN EN GATEN

Trimming frees, of omgekeerde radiufrees van Lukas, de LUHFS1410.08R3 werkt super eenvoudig, schoon, nauwkeurig en snel. Gebruik deze radiusfrees in combinatie met een Dotco machine 12L2082-01 met een hulpstuk DT14-2300.

Bekijk het filmpje over deze unieke combinatie van kwaliteitsproducten.

Bekijk onze voorraad Lukas

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

No items found.
Lukas catalogus 2020-2021