Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Dynabrade machine voor de professionele industrie

Dynabrade is een innovatieve fabrikant van pneumatische schuurmachines. Uw Dynabrade machine koopt u natuurlijk bij Metaaltechniek.

Over Dynabrade

Dynabrade ontwerpt gereedschappen voor een breed scala aan technische toepassingen zoals snijden, slijpen, schuren, polijsten, ontbramen en vijlen. Onze tools worden gebruikt in de markten Automotive Aftermarket, AOEM, Aerospace, Industrial en Marine voor hoogwaardige afwerking van verschillende materialen zoals metaal, hout, kunststof, rubber, steen, glas, glasvezel en composieten.

Dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling produceert Dynabrade de meest betrouwbare, duurzame en ergonomische tools op de markt die beschikbaar zijn via professionele distributienetwerken over de hele wereld. Dynabrade zorgt ervoor dat alle gereedschappen voldoen aan of zelfs strenger zijn dan de vereisten van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Samen met hun klanten definiëren ze de beste oplossingen voor hun productieprocessen, behalen perfecte resultaten en verbeteren de productiviteit.

Hoe het bij Dynabrade allemaal begon

Dynabrade begon in 1969 met één geïnspireerd idee. Walter Welsch, de oprichter van Dynabrade, ontwikkelde de eerste Dynafile® een bandschuurmachine als een methode om metaal en andere harde oppervlakken met de hand te schuren. Met deze machine gaat dit proces sneller en makkelijker dan ooit tevoren. Dankzij deze innovatieve, ondernemingszin gedijt Dynabrade tot op de dag van vandaag. Voortdurend vindt er weer een upgrade plaats van een product, kwaliteit wordt steeds verder doorontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek en op basis van marktbehoeften en nieuwe technologische ontwikkelingen in de gereedschaps- en schuurindustrieën.

Het idee voor de Dynafile van Dynabrade oprichter Walter Welsch:  

Wurlitzer, de wereldberoemde jukebox-fabrikant, was een van mijn accounts. Tijdens een bezoek aan Wurlitzer zag ik een dame die vierkante gaten in een aluminiumgietwerk legde dat als een jukebox-rooster werd gebruikt. Het idee kwam bij mij op dat een draagbare schuurband die over een contactwiel met een diameter van 5/8 "liep, deze gaten veel sneller kon maken. Dat moment was het begin van de Dynafile® en de echte start van Dynabrade, Inc

Het prototype van de eerste Dynafile,

Vandaag de dag heeft Dynabrade door de aanhoudende inzet en vastberadenheid van zijn medewerkers wereldwijd een reputatie van uitmuntendheid verworven en een leidende positie ingenomen in het innovatieve ontwerp en de productie van unieke draagbare pneumatische gereedschappen en aanverwante accessoires.

Visie van Dynabrade
De eerste keuze zijn voor luchtgereedschap in de schuur- en slijpwereld, vandaag en morgen.

We luisteren. We observeren. We OPTIMALISEREN.We ontwerpen hoogwaardige gereedschappen en innovatieve oplossingen om de milieuveiligheid, procestijd en afwerkingen van de operator te verbeteren, wat de kosten van onze klanten verlaagt. We streven naar een positieve en zinvolle impact voor al onze klanten, werknemers, aandeelhouders en de gemeenschap.

Toppodellen van Dynabrade voor de RVS en aluminium verwerkende industrie:

Voor de metaalverwerkende industrie springen twee machines van Dynabrade er echt uit als het gaat om gebruiksgemak en kwaliteit. Krachtig en toch rustig, weinig onderhoud en dus betrouwbaar, ergonomisch een fijn stuk gereedschap om mee te werken.

Bandschuurmachine

  • Uiteraard de Dynafile die elke keer weer gefinetuned en verbeterd wordt.De bandschuurmachine waar het allemaal mee begon. Deze bandschuurmachines met modelnummer DY14000 van Dynabrade zijn de maatstaaf in de markt. Leverbaar met een uitgebreid assortiment armpjes voor ieder toepassing. De Dynafile is hierdoor zeer gebruiksvriendelijk en multifunctioneel inzetbaar.
De huidige Dynafile 14000

Excentrisch roterend schuren

  • Een begrip als het gaat om excentrisch roterd schuren is de Spirit. Deze ergonomisch gevormde handpalm schuurmachine ligt lekker in de hand, is lichtgewicht in zijn soort en heeft een prima geluidsniveau, stiller dan menig andere excentrisch roterende machine. Deze schuurmachine met modelnummer DY59029H is uitgevoerd met een hookit pad met 7 gaten voor perfecte stofafzuiging. De speciale drop-in motor zorgt dat de motor in geval van nood eenvoudig zelf vervangen kan worden.
De Spirit van Dynabrade, 59029H

Stofafzuiging

Uiteraard is het assortiment van Dynabrade vele malen groter dan wij hier kunnen laten zien. Meer informatie vindt u op de website van Dynabrade: www.dynabrade.com.

Dynabrade en de robot, een perfecte combinatie

Dynabrade heeft een aantal schuurmachines ontwikkeld die eenvoudig te bevestigen zijn op een cobot of robot. De machines kunnen eenvoudig gewisseld worden en geven een constant en reproduceerbaar resultaat. Automatische aan- en uitschakeling maakt zorgt voor veiligheid en de beste mogelijke finish.

Dynabrade levert (excentrisch) roterende en in-line schuurmachines voor robotapplicaties. Download de folder onderaan de pagina voor meer informatie.

Bekijk onze voorraad Dynabrade

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

Dynabrade robot schuurmachines
Dynorbital Extreme schuurmachine
No items found.