Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

3M Cubitron 3, overtreffende trap van Cubitron 2

3M Cubitron 3, overtreffende trap van Cubitron 2

Cubitron 3 is de nieuwste innovatie van 3M en belooft nog grotere snijsnelheid en langere levensduur. Nu verkrijgbaar in afbraam-, doorslijp, en Cut&Grind schijven.

Cubitron 3 afbraam-, doorslijp- en Cut&Grind schijven is het logische vervolg op de legendarische Cubitron2

De verbeterde versie van Cubitron 2 kenmerkt zich door een nieuwe geometrie, breekt optimaal uit en is preciezer geplaatst op de drager. Dit zorgt voor nog betere snijprestaties en langere levensduur.

Het Cubitron3 mineraal is opnieuw gevormd met unieke uitbreek-eigenschappen en plaatsing op de drager.

3M signaleert trends in de maakindustrie waar zij met de nieuwe Cubitron 3 op inspelen. Denk dan aan hogere (arbeids)kosten, focus op gezonde werkomgeving en toenemende automatisering. Tel daarbij het tekort aan aan arbeidskrachten bij op en de noodzaak voor versnellen van het slijpproces is wel duidelijk.

Direct naar de webshop

In onze webshop staan alle beschikbare Cubitron3 producten op een rijtje.

Koop nu

Direct naar de webshop

In onze webshop staan alle beschikbare Cubitron3 producten op een rijtje.

Koop nu

Uitbreiding van het huidige Cubitron 2 assortiment

Cubitron 3 afbraamschijven

Het assortiment afbraamschijven wordt uitgebreid met wielen die speciaal ontwikkeld zijn voor het maken van groeven. Verkrijgbaar in 125mm, 150mm, en 180mm. Allemaal in 7 mm dikte.

Cubitron 3 Cut & Grind schijven - Combi-schijven

De Cut & Grind schijven zijn speciaal ontwikkeld om ook op de kopse kant te gebruiken. Het is een combinatie van afbraam- en doorslijpschijf. De standaarddikte van deze schijf was 4,2 mm. Nu komt daar in alle diameters ook de 3,2 mm dikte bij.

Cubitron 3 Doorslijpschijven

Ook bij de doorslijpschijven zijn er extra schijven bijgekomen. De belangrijkste zijn de 0,8 mm dikke doorslijpschijf in 115 en 125mm. En de 1,3 mm snijschijf in 125mm.

3M Cubitron 3 nieuwe product-introducties

De tijdlijn van nieuwe producten ziet er als volgt uit:

  • september 2023: introductie van afbraamschijven, doorslijpschijven, combischijven en schuurbanden. Tijd om te testen!
  • oktober 2023: Eerste uitlevering van Cubitron 3 producten
  • eind 2023 zullen de bonded schijven niet meer in CubitronII kwaliteit beschikbaar zijn.
  • Q1 van 2024: introductie van fiberschijven en lamellenschijven

De eerste introductie is van afbraam-, doorslijp- en combischijven en bepaalde schuurbanden.

3M Cubitron 3 eigenschappen

3M Cubitron 3 staat symbool voor de altijd doorgaande innovatiekracht van 3M. Ze zullen nooit achterover leunen. Er wordt enorm veel effort gestoken in ontwikkeling en verbetering. Om de wereld beter en makkelijker te maken maar ook om de concurrentie voor te blijven. Dat is wederom gelukt met de Cubitron 3 schuurkorrel. Een nieuwe geometrie en nog preciezer plaatsen van de korrel in de schijf zorgt voor nog betere snijprestaties en langere levensduur. In het kort komt de wijziging hierop neer:

Voor de gebonden harde schijven (afbraam-, doorslijp- en combischijven) is gebruik gemaakt van een vertrouwde PSG CubitronII korrel. De hars is echter verbeterd waardoor er minder korrels voortijdig verloren gaan.

Voor de flexibele producten zoals schuurbanden en de fiberschijven is de korrel aangepast, er zit een kleine holling in de zijden. Dit zorgt voor een nog scherpere punt en optimaal uitbreken van de korrel.vooral gekeken naar de binding op de drager/rug. Deze is verbeterd, zodat de levensduur van het schuurmateriaal veel langer wordt. Korrels gaan veel minder voortijdig verloren, omdat ze beter hechten op de drager.

Er is op molecuul-niveau nagedacht over Cubitron3
Cubitron 3 zorgt voor nog hogere productiviteit en draagt bij aan een optimaal productieproces!

De geschiedenis van Cubitron

We schrijven 2016. 3M introduceert met veel tam-tam een revolutionaire innovatie met de vernieuwde CubitronII. Deze precies gevormde driehoekige korrel moet de slijpwereld op zijn kop zetten en blijvend veranderen. De scepsis in de markt (en ook bij ons, eerlijk is eerlijk) was echter groot. Die prijs...wie gaat er zoveel betalen voor een afbraamschijf! De start was moeizaam. Maar Metaaltechniek zou Metaaltechniek niet zijn als we niet nieuwsgierig op onderzoek uitgingen. Want uiteindelijk is de inkoopprijs van een schijf niet heel belangrijk. Het gaat er niet om wat het kost, het gaat erom wat het oplevert. En dat was in het geval van CubitronII veel. Heel veel. Dat de acceptatie van CubitronII in Nederland opvallend hoog is ten opzichte van ons omringende landen, is mede te danken aan de overtuiging van Metaaltechniek dat dit product het verschil gaat maken.

De tijdlijn van Cubitron. Na de upgrade in 2016 nam CubitronII echt een vlucht.

Van afbraamschijf naar CubitronII fiberschijf

Wat opvalt is dat vooral in Nederland veel bedrijven zijn geswitched van werken met een afbraamschijf naar werken met een fiberschijf. De belangrijkste reden hiervoor is dat de CubitronII fiberschijf een veel hogere afnamesnelheid heeft. Daarnaast werk je met een fiberschijf trillingsarm en geeft het minder lawaai. Daarbij is de inkoopprijs van een fiberschijf ook nog eens lager dan een afbraamschijf.

Download de flyer met Cubitron3 productinformatie

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.