Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Beveltools TEBI 3.0: Perfecte afronding of afschuining binnen handbereik

Beveltools TEBI 3.0: Perfecte afronding of afschuining binnen handbereik

Het afschuinen of afronden van kleine werkstukken is nog nooit zo simpel geweest. Omdat u het werkstuk niet hoeft vast te zetten, kunt u supersnel werken.

Geen gedoe meer met ingewikkelde machine-instellingen en tijdrovende processen. Met de Beveltools TEBI 3.0 hebt u volledige controle over uw metaalbewerking. Het unieke ontwerp maakt het eenvoudig om het metalen werkstuk langs de Bevel Mite® frees te bewegen, die uit de tafel omhoog komt. 

De Beveltools TEBI 3.0 maakt het werkproces makkelijk met zijn gebruikersvriendelijke opzet. Kies de gewenste Bevel Mite® frees, pas moeiteloos de snelheid en diepte aan met de elektronische bediening en beweeg het werkstuksoepel langs de frees. Het resultaat? Perfectie in een handomdraai.

Waarom kiezen voor de Beveltools TEBI 3.0?

 1. Sneller afschuinen
  De unieke vorm van de freeskop zorgt ervoor dat het afschuinen en afronden sneller gaat dan de traditionele methodes. De frezen hebben speciaal gevormde snijvlakken waardoor deze makkelijk door het metaal snijden.
 2. Frezen met lange levensduur
  Op constructiemateriaal kan met een afkantfrees of radiusfrees vele meters gemaakt worden. Uiteraard zijn de resultaten o.a. afhankelijk van het zorgvuldige gebruik, basis afwerking metaal, materiaal dikte, machine instellingen en de operator.
 3. Veiliger en gezonder werken
  Relatief grote en zware spanen vallen direct op de grond en niet in de machine en geeft minder fijnstof in de lucht. Er is minimale warmte toevoeging aan het materiaal, dit voorkomt gevaarlijke rook- of gasvorming.
 4. Consistent kwaliteitsniveau
  De unieke frezen zorgen voor de meest consistente verspaning. Andere gereedschappen zoals slijpschijven, fiberschijven of lamellenschijven kunnen dit niet evenaren. De TEBI machine werkt bijna vonkvrij, hierdoor word een minimale hitte afgegeven aan het metaal, waardoor verkleuringen en vrijkomen van gevaarlijke gassen worden voorkomen.
 5. Minimale fysieke inspanning
  De TEBI 3.0 machine werkt omgekeerd, hierdoor staat de machine stil en word het metaal langs de frees geleid. De krachtige motor en de freeskop doen het werk, het werkstuk hoeft alleen maar langs de frees begeleid te worden.

Technische specificaties:

 • Digitale uitlezing
 • Elektrische traploze hoogteverstelling
 • Gebruikt Bevel Mite® frezen tot 6 mm en radius 4 mm
 • Kan gebruikt worden op constructiestaal, roestvrij staal en aluminium
 • Elektrische, traploze snelheidsinstelling 3000 – 24000 tpm
 • Spindelblokkering
 • Spaanafzuiging mogelijk
 • Set-up: statisch maar kan op een tafel met bijv. zwenkwielen gezet worden
 • Optie: geleidenbalk(vernevelaar voorbereid)

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.