Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Rhodius schuur- en slijpmiddelen

Rhodius is fabrikant van o.a. doorslijpschijven, lamellenschijven en andere gereedschappen voor de metaalverwerkende industrie.

Rhodius unieke schuur- en slijpmiddelen

Rhodius is een Duitse fabrikant van schuur- en slijpmiddelen met een groot assortiment schuur- en slijpmiddelen speciaal voor de metaalverwerkende industrie. Ieder jaar komen ze weer met nieuwe ontwikkelingen die de gebruiker het werk makkelijker maken en zorgen dat er sneller gewerkt kan worden. Rhodius kenmerkt zich door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Vooral het assortiment doorslijpschijven voor aluminium kent trouwe fans. Deze hebben een groot verspanend vermogen zonder vol te lopen.

Rhodius heeft een aantal leuke producten waar een andere leverancier

Rhodius doorslijpschijf

Rhodius werkt met verschillende lijnen voor verschillende eisen en wensen van de gebruiker. Metaaltechniek voert vooral de ProLine en de TopLine doorslijpschijven. Deze presteren goed tot zeer goed voor de professionele vakman in de metaalverwerkende industrie. Let er bij uw keuze op of de schijf geschikt is voor het materiaal wat u wilt slijpen. ER zijn schijven die ontwikkeld zijn voor het doorslijpen van Staal, voor RVS of aluminium.

Ook zijn er vlakke doorslijpschijven (vorm 41) of doorslijpschijven met een kommetje (vorm 42):

Vorm 42 heeft een verdiept centrum wat zorgt voor stabiliteit bij het slijpen
Bij vorm 41 is het centrum vlak ten opzichte van de schijf

Een unieke doorslijpschijf van Rhodius is de extra dunne schijf van 0,6mm, de XTK6, de dunste doorslijpschijf ter wereld! Deze schijf snijdt probleemloos en nauwkeurig door hard dunwandig materiaal. Nog minder braamvorming, minder thermische belasting en daardoor minder blauwverkleuring en minder nabehandeling nodig. Deze doorslijpschijf is behandeld door een HydroProtect procede ter bescherming tegen door vocht veroorzaakte veroudering.

De 0,6mm dunne doorslijpschijf van Rhodius voor staal en inox.

Rhodius lamellenschijf

Ook binnen de productgroep lamellenschijven kent Rhodius een aantal unieke producten. De zogenoemde Oversteeklamellenschijf heeft een keramische korrel speciaal geschikt voor zwaardere slijpwerkzaamheden. De afzonderlijke lamellen steken 10mm over de backing. Op dit punt is de lamellenschijf enigszins flexibel. waardoor je deze goed in een hoek kunt drukken. Dit maakt de oversteeklamel tot een goede schijf om hoeklassen te slijpen.

Brochure 2022/23

Download de brochure met nieuwe ontwikkelingen in 2022/23

Download

Brochure 2022/23

Download de brochure met nieuwe ontwikkelingen in 2022/23

Download

Bestel hier onze Rhodius producten

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

No items found.
Rhodius 2022-2023