Ik wil advies over VHB tape voor mijn applicatie.

Voor industriële toepassingen is de keuze van de juiste tape essentieel. Als u zich laat adviseren door een 3M tape-specialist krijgt u garantie op de levensduur. Wij komen graag met 3M bij u langs!

Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

Metabo Gereedschap

Metabo gereedschappen helpen mee uw productieproces te optimaliseren. Bij professioneel gebruik – onder de moeilijkste omstandigheden – wereldwijd. Metabo is een innoverende fabrikant van gereedschappen en loopt voor u uit als het gaat om ontwikkelingen in uw productie!

De merkidentiteit van Metabo

 • Waar professionals zich van hun beste kant laten zien, moeten ze voor de volle 100% op een partner kunnen rekenen, om preciezer te zijn: ze moeten op hem vertrouwen.
 • Daarom is "when it really counts" de kerngedachte van ons internationale merk. Metabo biedt wereldwijd een uitgebreid assortiment machines die in vele marktsegmenten hun weg vinden. Denk aan Bouw en renovatie maar ook in de metaalindustrie waar Metaaltechniek een grote klantenkring heeft.
 • Dit wordt ondersteund door de uitstraling, met een krachtige en merkspecifieke levering.

De geschiedenis

In 1923 bouwde Albrecht Schnizler de eerste handboormachine. Deze "Metallbohrdreher" is de basis voor de naam Metabo. Vandaag de dag heeft het traditionele bedrijf 2.000 medewerkers, waarvan 1.200 in Nürtingen, Duitsland. 25 dochtermaatschappijen en meer dan 100 vertegenwoordigingen zorgen ervoor dat de Premium-oplossingen van Metabo in alle landen verkrijgbaar zijn.

Naast elektrische en perslucht-oplossingen streeft Metabo consequent de visie van de snoerloze bouwplaats na en hebben wij een leidende positie in de accu-technologie.

ACCU GEREEDSCHAP

De accu-technologie biedt de professionals meer vrijheid en toch maximaal vermogen. In 2018 introduceert Metabo de nieuwe LiHD accu-packs met 4.0 Ah en 8.0 Ah. LiHD: de krachtigste accu-technologie ter wereld: van 400 tot 3.200 Watt. De combinatie van nieuwe hoogrendementscellen en volledig nieuw ontwikkelde componenten van de LiHD accu-pack zorgt ervoor dat maximale prestatie extreem lang ter beschikking staat. Onze nieuwe LiHD accu-technologie is opnieuw een enorme sprong op weg naar de onafhankelijkheid van het stopcontact. De volledig nieuw ontworpen accu-packs met hoog-rendementscellen zorgen voor max. 67 procent meer vermogen en maken daarmee volledig nieuwe toepassingen mogelijk.

100% uitwisselbaar. Vanzelfsprekend.
Het belangrijkste voordeel voor u: de grenzeloze uitwisselbaarheid! Sinds 2009 passen accu-packs van iedere generatie op alle Metabo accu-machines van hun Volt-klasse en is iedere Metabo-lader geschikt voor het opladen van alle accu-packs van het desbetreffende formaat en dat blijft ook morgen zo.

CAS - Cordless Alliance System: de universele accu, uitwisselbaar met verschillende merken machines

CAS startte in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit verschillende branches. Op dit moment maken de fabrikanten Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/Edding en Birchmeier deel uit van CAS. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners met een accu volledig uitwisselbaar en kunnen dus met elkaar gecombineerd worden. Op basis van de krachtige Metabo LiHD accu-technologie verzamelt CAS de verschillende ambachten onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook onafhankelijk van een stopcontact met de standaard- en speciale producten van verschillenden fabrikanten te werken. Mobiel en flexibel.

Metabo gereedschap en uw productiviteit

Metabo weet dat van elektrisch gereedschap in industrieel gebruik op de eerste plaats maximale productiviteit verlangd wordt. Daarom geldt maximale productiviteit voor alle systeemoplossingen van Metabo

Highlights van Metabo

 • ULTIEME PRODUCTIVITEIT: DE EERSTE COMPACTE 1.700 WATT HAAKSE SLIJPER

90 jaar ervaring. 90 jaar goed luisteren naar wat u in de werkplaats echt vooruit helpt. Dat is het fundament van Metabo, om machines te ontwikkelen die echte innovaties zijn. Het allernieuwste voorbeeld: de eerste 1.700 Watt compacte haakse slijper ter wereld. Hij zorgt met maximaal vermogen bij zeer kleine afmetingen voor nieuwe maatstaven in productiviteit, levensduur en ergonomie. Nu definieert u de limiet, niet meer uw machine: laat u uitdagen door dit ultieme krachtpakket!

 • Platkop-slijper

De Platkop-slijper van Metabo is een machine die niet mag ontbreken in de gereedschapskast van een RVS bewerker. Koop 'm met regelbaar toerental en zet er een finishing dsc kop, zoals de MFC-schijven.

Het volgenden filmpje toont kort de ontwikkelingen bij Metabo, van de eerste haakse slijper, tot de huidige uitvoering en alle noviteiten van de afgelopen jaren.

 • UNIEKE PRODUCTIVITEIT

Gepatenteerd: de nieuwe Marathon-motor bereikt ongeëvenaarde piekwaarden bij koppel, afgegeven vermogen en overbelastingsweerstand.

Indrukwekkend: een nog nooit eerder behaalde vermogensdichtheid in de vermogensklassen van 900 tot 1.700 Watt.

Deze prestaties leiden voor de gebruiker tot een hogere productiviteit en gebruiksgemak en voor de werkgever tot lagere loonkosten.

 • 1 JAAR GARANTIE

Metabo verleent 1 jaar garantie aan de eindgebruiker, beginnend op de datum van aankoop van de machine. De garantie heeft betrekking op gebreken die aan materiaal- en/of productiefouten zijn toe te schrijven.

Bij aanspraak maken op garantie dient de originele aankoopbon met verkoopdatum te worden bijgevoegd. Garantiereparaties mogen uitsluitend door een bevoegd Metabo Service Center worden uitgevoerd. Uiteraard verzorgt Metaaltechniek graag al uw reparaties.

 • XXL-GARANTIE

Onze elektrische gereedschappen gaan heel lang mee. Omdat ze zo sporadisch gerepareerd hoeven te worden, heeft Metabo een aanvullende garantie voor u ontwikkeld - de XXL-garantie.
Nadat u zich heeft geregistreerd, wordt de normale garantie verlengd tot 3 jaar. Voorwaarde is de aankoopbon in combinatie met het XXL-garantiecertificaat, dat u na de registratie van uw machine kunt downloaden.

Registratie is alleen in de eerste 4 weken na aankoop mogelijk.
Registreer uw machine nu op www.metabo-service.com

 • ONGEËVENAARDE LEVENSDUUR IN EXTREME TOEPASSINGEN, door optimale koeling en stofbescherming

Voorkomen van afdekken ventilatie: ventilatiesleuven uitsluitend aan de achterkant maken het afdekken met handschoenen onmogelijk.
Optimaal verbeterde koeling: vergeleken met andere haakse slijpers geen warmteuitschakeling.
Een nieuw niveau van robuustheid: dankzij een nieuw ventilatieconcept en stofbeschermingssysteem ook bij extreme toepassingen.

Uw voordeel: langere levensduur – minder inkoopkosten voor reserveonderdelen.

 • GEPERFECTIONEERDE ERGONOMIE!

1.700 Watt nog nooit zo compact: in de slanke behuizing met geringer gewicht en gereduceerde greepomvang.

Net als bij onze 1.250 Watt-serie: een toonbeeld van ergonomie

Uw voordeel: werken zonder moe te worden – minder pauzes en meer veiligheid

 • LiHD Accu-technologie: Topprestaties ook zonder snoer.

De krachtige cellen van de LiHD-accu-packs leveren voldoende power om zelfs de zwaarste klussen zonder snoer te klaren. Dankzij de LiHD-technologie dekt Metabo als enige fabrikant wereldwijd de volledige vermogensrange van 400 tot 3.200 Watt af.
12 of 18 Volt: maximaal vermogen, dat extreem lang beschikbaar is – voor iedere klus.

Compact en sterk 4.0 Ah, maximale prestaties 5,5 Ah of maximale prestaties en maximale looptijd 8.0 Ah

Met de nieuwe LiHD-technologie bereikt Metabo een prestatieniveau bij accu-machines, die daarmee in niets onderdoen voor de prestaties van machines op stroom. Het is het samenspel van vele componenten, die u meer prestatie, levensduur en looptijd bieden. Onafhankelijk van welke accu-pack van Metabo u kiest.

PASSEND – 1 ACCU VOOR ALLE TOEPASSINGEN.

U hebt voor iedere taak het ideale gereedschap nodig? In ons accu-assortiment vindt u niet alleen alle gangbare elektrische gereedschappen, maar ook een hele serie unieke machines, die geheel specifiek op uw eisen zijn afgestemd. Alle accu's zijn onderling uitwisselbaar als het gaat om de aansluiting, waarbij wel geldt dat een zware machine natuurlijk werkt op een zware accu. Andersom gelden geen voorwaarden: ook een lichte machine werkt op een zware accu, deze past zich automatisch aan, aan het gevraagde vermogen.

Bekijk onze voorraad Metabo

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

LiHD accu flyer
Metabo catalogus
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement