Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

Metabo

Dag in dag uit laten Metabo-producten hun prestatievermogen zien. Bij professioneel gebruik – onder de moeilijkste omstandigheden – wereldwijd.

De merkidentiteit van Metabo

  • Waar professionals zich van hun beste kant laten zien, moeten ze voor de volle 100% op een partner kunnen rekenen, om preciezer te zijn: ze moeten op hem vertrouwen.
  • Daarom is "when it really counts" de kerngedachte van ons internationale merk, waarmee het gebruik van onze machines op wereldwijde bouwplaatsen getoond wordt – authentiek, redactioneel, echt.
  • Dit wordt ondersteund door de uitstraling, met een krachtige en merkspecifieke levering.

De geschiedenis van Metabo

In 1923 bouwde Albrecht Schnizler de eerste handboormachine. Deze "Metallbohrdreher" is de basis voor de naam Metabo. Vandaag de dag heeft het traditionele bedrijf 2.000 medewerkers, waarvan 1.200 in Nürtingen, Duitsland. 25 dochtermaatschappijen en meer dan 100 vertegenwoordigingen zorgen ervoor dat de Premium-oplossingen van Metabo in alle landen verkrijgbaar zijn.

Naast elektrische en perslucht-oplossingen streeft Metabo consequent de visie van de snoerloze bouwplaats na en hebben wij een leidende positie in de accu-technologie.

De accu-technologie biedt de professionals meer vrijheid en toch maximaal vermogen. In 2018 introduceert Metabo de nieuwe LiHD accu-packs met 4.0 Ah en 8.0 Ah. LiHD: de krachtigste accu-technologie ter wereld: van 400 tot 3.200 Watt. De combinatie van nieuwe hoogrendementscellen en volledig nieuw ontwikkelde componenten van de LiHD accu-pack zorgt ervoor dat maximale prestatie extreem lang ter beschikking staat. Onze nieuwe LiHD accu-technologie is opnieuw een enorme sprong op weg naar de onafhankelijkheid van het stopcontact. De volledig nieuw ontworpen accu-packs met hoog-rendementscellen zorgen voor max. 67 procent meer vermogen en maken daarmee volledig nieuwe toepassingen mogelijk.

100% uitwisselbaar. Vanzelfsprekend.
Het belangrijkste voordeel voor u: de grenzeloze uitwisselbaarheid! Sinds 2009 passen accu-packs van iedere generatie op alle Metabo accu-machines van hun Volt-klasse en is iedere Metabo-lader geschikt voor het opladen van alle accu-packs van het desbetreffende formaat en dat blijft ook morgen zo.

Zo bent u met Metabo ook klaar voor de toekomst.

Metabo en uw productiviteit

Metabo weet dat van elektrisch gereedschap in industrieel gebruik op de eerste plaats maximale productiviteit verlangd wordt. Daarom geldt maximale productiviteit voor alle systeemoplossingen van Metabo – wij willen dat u door het gebruik van Metabo producten tijd bespaart en zodoende de kosten verlaagt.

Highlights van Metabo

  • ULTIEME PRODUCTIVITEIT: DE EERSTE COMPACTE 1.700 WATT HAAKSE SLIJPER

90 jaar ervaring. 90 jaar goed luisteren naar wat u op de bouwplaats pas echt vooruit helpt. Dat is het fundament van Metabo, om machines te ontwikkelen die echte innovaties zijn. Het allernieuwste voorbeeld: de eerste 1.700 Watt compacte haakse slijper ter wereld. Hij zorgt met maximaal vermogen bij zeer kleine afmetingen voor nieuwe maatstaven in productiviteit, levensduur en ergonomie. Nu definieert u de limiet, niet meer uw machine: laat u uitdagen door dit ultieme krachtpakket!

Het volgenden filmpje toont kort de ontwikkelingen bij Metabo, van de eerste haakse slijper, tot de huidige uitvoering en alle noviteiten van de afgelopen jaren.

  • UNIEKE PRODUCTIVITEIT

Gepatenteerd: de nieuwe Metabo Marathon-motor bereikt ongeëvenaarde piekwaarden bij koppel, afgegeven vermogen en overbelastingsweerstand.

Indrukwekkend: een nog nooit eerder behaalde vermogensdichtheid in de vermogensklassen van 900 tot 1.700 Watt.

Deze prestaties leiden voor de gebruiker tot een hogere productiviteit en gebruiksgemak en voor de werkgever tot lagere loonkosten.

  • ONGEËVENAARDE LEVENSDUUR IN EXTREME TOEPASSINGEN, door optimale koeling en stofbescherming

Voorkomen van afdekken ventilatie: ventilatiesleuven uitsluitend aan de achterkant maken het afdekken met handschoenen onmogelijk.
Optimaal verbeterde koeling: vergeleken met andere haakse slijpers geen warmteuitschakeling.
Een nieuw niveau van robuustheid: dankzij een nieuw ventilatieconcept en stofbeschermingssysteem ook bij extreme toepassingen.

Uw voordeel: langere levensduur – minder inkoopkosten voor reserveonderdelen.

  • GEPERFECTIONEERDE ERGONOMIE!

1.700 Watt nog nooit zo compact: in de slanke behuizing met geringer gewicht en gereduceerde greepomvang.

Net als bij onze 1.250 Watt-serie: een toonbeeld van ergonomie

Uw voordeel: werken zonder moe te worden – minder pauzes en meer veiligheid

  • LiHD Accu-technologie: Topprestaties ook zonder snoer.

De krachtige cellen van de Metabo LiHD-accu-packs leveren voldoende power om zelfs de zwaarste klussen zonder snoer te klaren. Dankzij de LiHD-technologie dekt Metabo als enige fabrikant wereldwijd de volledige vermogensrange van 400 tot 3.200 Watt af.
12 of 18 Volt: maximaal vermogen, dat extreem lang beschikbaar is – voor iedere klus.

Compact en sterk 4.0 Ah, maximale prestaties 5,5 Ah of maximale prestaties en maximale looptijd 8.0 Ah

Met de nieuwe LiHD-technologie bereikt Metabo een prestatieniveau bij accu-machines, die daarmee in niets onderdoen voor de prestaties van machines op stroom. Het is het samenspel van vele componenten, die u meer prestatie, levensduur en looptijd bieden. Onafhankelijk van welke accu-pack van Metabo u kiest.

PASSEND – 1 ACCU VOOR ALLE TOEPASSINGEN.

U hebt voor iedere taak het ideale gereedschap nodig? In ons accu-assortiment vindt u niet alleen alle gangbare elektrische gereedschappen, maar ook een hele serie unieke machines, die geheel specifiek op uw eisen zijn afgestemd. Alle accu's zijn onderling uitwisselbaar als het gaat om de aansluiting, waarbij wel geldt dat een zware machine natuurlijk werkt op een zware accu. Andersom gelden geen voorwaarden: ook een lichte machine werkt op een zware accu, deze past zich automatisch aan, aan het gevraagde vermogen.

Bekijk onze voorraad Metabo

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

LiHD accu flyer
Metabo catalogus
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement