Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

DFND mondkapjes

DFND staat voor Designed voor Necessary Defence. Kwaliteitsstofmaskers met een hoog draagcomfort tegen een zeer concurrerende prijs!

De DFND® onderhoudsvrije, niet-herbruikbare maskers zijn comfortabel om te dragen en eenvoudig in gebruik, onder alle omstandigheden. DFND® FFP1, FFP2 en FFP3 stofmaskers bieden voor professionele gebruikers de juiste bescherming tegen stof, dampen, geuren en nevels die tijdens het werk kunnen vrijkomen. Alle DFND producten voldoen aan de benodigde regelgeving en standaarden volgens de EN149:2001-norm. Als u een veilige werkomgeving wilt creëren, zijn de DFND® stofmaskers de juiste keuze.

Verwacht in Q1 2020!

Wanneer gebruik je een FFP1, FFP2 of een FFP3 masker?

FFP1 Stofmasker

FFP1 stofmaskers bieden bescherming tegen lage concentraties nevels op water- en oliebasis die kunnen vrijkomen bij activiteiten als spuiten of reinigen. Ook bij lage concentraties van inert stof bestaande uit bijvoorbeeld calciumcarbonaat, beton, cement of zacht hout die kunnen vrijkomen bij bijvoorbeeld handmatige snij-, polijst- of booractiviteiten volstaat een P1 masker.

FFP2 Stofmasker (met koolstof)

FFP2 stofmaskers bieden bescherming tegen middelmatige concentraties nevels op water- en oliebasis die kunnen vrijkomenbij activiteiten als spuiten of reinigen, evenals tegen middelmatigeconcentraties van schadelijk stof bestaande uit bijvoorbeeld glasfiber,kwarts, hard hout, harde metalen of cement die kunnen vrijkomen bijactiviteiten zoals (automatisch) snijden, zagen, stralen, boren, polijsten,kalken, pleisteren of cementeren.

FFP2 stofmaskers met een extra koolstoflaag (gemarkeerd met een C) bieden betere bescherming tegen irriterende geuren die kunnen ontstaan bij activiteiten als spuiten, lassen (ozon en metaaldampen),galvaniseren en aluminiumbewerking, waarbij gassen van zuren vrijkomen.

FFP3 Stofmasker

FFP3 stofmaskers bieden bescherming tegen hogere concentraties nevels op water- en oliebasis die kunnen vrijkomen bij activiteiten als het mengen van poeders (bijvoorbeeld in de farmacie) of andere industriële processen, evenals tegen hogere concentraties van schadelijk stof bestaande uit bijvoorbeeld vezels en harde metalen als lood, chroom en nikkel.

Afhankelijk van de toepassingsbehoeften, kunnen FFP1, FFP2 of FFP3 stofmaskers worden ingezet. FFP1, FFP2 en FFP3 maskers beschikken over Assigned Protection Factors (APF) van respectievelijk 4, 10 en 20, waarbij APF staat voor het niveau van ademhalingsbescherming gebaseerd op de deeltjesconcentratie die realistisch verwacht kan worden in de werkomgeving. De concentratie van deeltjes in de lucht mag niet 4 maal de Treshold Limit Value (TLV) of Maximum Acceptable Concentration (MAC) overschrijden bij gebruik van FFP1 maskers. Voor FFP2 en FFP3 maskers is dit respectievelijk 10 maal en 20 maal. Indien DFND® stofmaskers gebruikt worden volgens de gebruikshandleiding en de afdichtingstest op het gezicht succesvol is verlopen, zal blootstelling aan deeltjes gereduceerd worden met een factor 4 bij gebruik van DFND® FFP1 en een factor 10 en 20 bij gebruik van respectievelijk DFND® FFP2 en FFP3 maskers.

x

x

x

x

x

x

Check onze voorraad

Bekijk de documentatie

Bekijk de documentatie

Nieuwe verordening PBM per april 2019
Whitepaper stofmaskers
No items found.