Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Schuurbanden en Scotch Brite banden

Laat je goed adviseren over schuurbanden

Metaaltechniek BV levert een grote hoeveelheid variaties in schuurbanden. Ontbramen, laskanten of afschuiningen slijpen, een bepaalde ruwheid aanbrengen of verbeteren, vlamspuitlagen verwijderen of voorbewerken voor HVOF bewerkingen. Polijsten van RVS of parket renoveren, werkelijk overal worden schuurbanden gebruikt of zouden ze een goede oplossing kunnen bieden.

We laten een aantal applicaties voor het gebruik van schuurbanden zien en  geven u ideeën over de mogelijkheden. Maar omdat de variaties eindeloos zijn, en vele verschillende fabrikanten deze schuurbanden aanbieden is het lastig om te kiezen. Neem gerust contact met ons op om het juiste product voor u te selecteren.

Bekijk alle soorten schuurbanden

Schuurband voor metaal: toepassingen voor diverse schuurbandmachines

We laten een aantal toepassingen voor het gebruik van schuurbanden zien en  geven u ideeën over de mogelijkheden. Maar omdat de variaties eindeloos zijn, en vele verschillende fabrikanten deze schuurbanden aanbieden is het lastig om te kiezen. Neem gerust contact met ons op om de juiste schuurband voor u te selecteren.

Schuurbanden voor powerfile of bandschuurmachine

Op een powerfile, de 3M benaming voor bandschuurmachine, bevestigt u een schuurband of Scotch Brite band voor slijpen of finishen van diverse materialen.

Lees meerComing soon...
powerfile schuurband

Schuurband voor ontbraammachines

Een schuurband op een ontbraammachine kan op verschillende manieren worden ingezet. Als eerste unit om te verspanen of aan het eind voor een finish.

Lees meerComing soon...
Schuurband voor ontbraammachines

Schuurband voor handschuurmachine

Welke schuurband u gebruikt op uw handschuurmachine. Kies de juiste bandmaat maar let ook op de korrelgrofte en de kwaliteit van de schuurband.

Lees meerComing soon...
Schuurband voor handschuurmachine

Schuurband voor langebandschuurmachine

Metaaltechniek levert en adviseert over alle schuurbanden en Scotch Brite banden voor langebandschuurmachines.

Lees meerComing soon...
Schuurband voor de langebandschuurmachine

Schuurband voor buizenslijper

Op buizenslijper gebruikt u een schuurband om voor te slijpen gevolgd door een Scotch Brite of Trizact schuurband voor een mooie consistente finish.

Lees meerComing soon...
Schuurband voor buizenslijper

Schuurband voor Suhner flexibele as machine

Met een flexibele as machine voorzien van een bandschuurhulpstuk komt u op lastig bereikbare plaatsen

Lees meerComing soon...
Schuurband voor Sühner flexibele as machine

Deerfos schuurbanden

Een lange schuurband of een kleine schuurband voor uw powerfile, Deerfos is een goede keuze.

Lees meerComing soon...
Schuurband van Deerfos

Schuurband voor satineermachine

Een satineermachine wordt gebruikt met een opblaaswiel of expanderwiel met schuurband of met een schuurborstel of vliesband voor een matte finish.

Lees meerComing soon...
Schuurband of schuurhuls voor opblaaswiel en expanderwiel

Klingspor schuurbanden

Klingspor schuurbanden voor een bandschuurmachine in elk afmeting koopt u bij Metaaltechniek.

Lees meerComing soon...
Klingspor schuurband

3M Cubitron schuurbanden

3M Cubitron kennen we van de fiberschijven, maar kent u ook de Cubitron ii schuurbanden?

Lees meerComing soon...
3M Cubitron schuurband

Schuurband maten

Alle afmetingen, zowel in de lengte als in de breedte, zijn leverbaar. De meest gangbare maten vindt u hiernaast. Neem gerust contact op als u een andere afmeting wenst.

Schuurband 13x305

Schuurband 13x457

Schuurband 75x533

Schuurband 75x457

Schuurband 25x450

Schuurband 75x2000

Schuurband 75x2500

Schuurband 100x610

Schuurband 100x2000

Schuurbanden kopen - hier moet je op letten

3M biedt heel veel technologie, Klingspor biedt juiste kleine verpakkingen, Deerfos biedt een scherpe prijs, VSM heeft een hele goede keramische schuurkorrel, Starcke is een meester in het maken van breedbanden. Zoveel keuzes…. laat je goed adviseren bij het kiezen van de juiste schuurband. Bij Metaaltechniek adviseren we je graag.

Bij ons advies laten we ons altijd leiden door de snelheid waarmee een band de gewenste bewerking uitvoert. Uiteraard moet het eindresultaat natuurlijk voldoen aan de gestelde eisen.

Snelheid van werken is altijd leidend in ons advies. De tijd waarin iemand een bewerking uitvoert is vele malen belangrijker binnen het totale kostenplaatje dan de prijs van een schuurband.

Schuurbanden voor metaal, staal of hout

De 3M 984F CubitronII schuurband is kwalitatief (lees: snelheid!) gezien een van de beste banden die op dit moment verkrijgbaar is voor het bewerken van Roestvaststaal en staal. Deze schuurband werkt uitstekend onder hoge druk en de Prescision Shaped Grain zorgt door zijn driehoekige puntige vorm voor snelle verspaning en in verhouding weinig warmteinbreng. Dit laatste is weer belangrijk om verkleuring van het Roestvast Staal tegen te gaan. De 3M 984F is een stugge band. Ga je liever voor een flexibelere band, probeer dan eens de 947A schuurband. Deze band presteert ook goed met middelhoge druk.

Hout heeft andere eigenschappen en vraagt daarom ook om een ander type schuurband. Het programma van Klingspor bevat een heel aantal banden die speciaal voor hout geschikt zijn.

Schuurband voor Lissmac machine

Op een Lissmac machine gaat een speciale schuurband. We noemen dit ook wel een powerbelt, die zijn voorzien van losse schuurblokjes. Deze schuurblokjes kunnen voorzien worden van elk denkbaar schuurmateriaal. Ook een combinatie van schuurlinnen en schuurvlies behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de gewenste finish, bepaal je welk schuurproduct er op je schuurband komt. Metaaltechniek levert schuurbanden voor de Lissmac machine met een snelspansysteem.

De schuurkorrel bepaalt de materiaalafname van de schuurband

Grofweg zijn er vier korreltypes met elk hun eigen unieke eigenschappen:

  • Aluminiumoxide, breed inzetbaar en relatief goedkoop.
  • Siliciumcarbide, een erg harde en scherpte korrel. Breekt makkelijk uit en wordt vaak gebruikt in een vliesband.
  • Zirkonium korrel, een taaie maar scherpe korrel die wel druk nodig heeft om te presteren.
  • Keramische korrel heeft een micro-kristallijne structuur en is hard, scherp en taai. Het zelfslijpende vermogen van korrel houdt de schuurband lang scherp. Een bijzondere variant is de CubitronII Precision Shaped Grain van 3M.