Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

3M Cubitron schuurbanden

3M Cubitron kennen we van de fiberschijven, maar kent u ook de Cubitron ii schuurbanden?

3M schuurbanden kunnen we opdelen in drie categorieën:

Cubitron ii schuurbanden

Bijna iedere kwaliteit schuurband van 3M bevat in hoge of mindere mate het schuurmineraal Cubitron ii. Op een aantal van onze pagina's kunt u meer lezen over de voordelen en werking van deze unieke korrel. Kijk bijvoorbeeld eens op onze merkenpagina over Cubitron ii.

In het kort zijn de belangrijkste voordelen van de CubitronII korrel:

  • snel en schoon slijpen
  • Minder stof
  • Koeler slijpen, minder warmteinbreng
  • Langere levensduur

3M 984FX Pro schuurband

In Q2 van 2023 lanceert 3M de nieuwste schuurband, speciaal ontwikkeld voor zware verspaning. De kleur paars verwijst naar de basis van de gebruikte technologie van deze schuurband. Die is namelijk gebaseerd op het materiaal van de 3M CubitronII fiberschijf 982CX Pro. Door deze technolgie wordt er nog sneller verspaand en kent de band een lange levensduur. Ook wordt er minder warmte in het materiaal gebracht, waardoor er minder verkleuring optreedt. Zo helpt deze nieuwe schuurband de productiviteit verhogen.

De 984FX Pro schuurband is geschikt voor handmatige en geautomatiseerde toepassingen.

3M Trizact schuurbanden

Een 3M Trizact band bestaat uit gelijkmatige piramidevormige korrels op een (flexibele) drager. Deze zelf-slijpende aluminiumoxide korrel heeft een piramidevorm die snel verspaant. Kenmerkend is een gelijkmatige finish die reproduceerbaar is. De Trizact banden hebben een lange levensduur en vaak kan er ook nog op tijd bespaard worden omdat er stappen in het slijpproces overgeslagen kunnen worden. Bekijk onze klantcase waar we met een Trizact band op een ontbraamachine prachtige resultaten hebben behaald.

De grofte van Trizact band wordt op een andere manier weergegeven dan een standaard schuurband. De aanduiding begint met een A en loopt van A300 tot A5. In tegenstelling tot een korrel (K of P-waarde) is de A300 de meest groffe en komt ongeveer overeen met een P80. De A5 is het meest fijn en kot ongeveer overeen met een P3000. Dus hoe lager de waarde, des te fijner de korrel.

3M Scotch-Brite schuurbanden

Scotch Brite schuurbanden zijn vliesbanden opgebouwd uit een open synthetisch web dat gevuld is met schuurmineralen. De open structuur verlaagt het risico op fouten en verkleuren van het werkstuk. Scotch BRite kan gebruikt worden als laatste stap in een slijpproces om een mooie matte finish te krijgen.

Verder kunnen Scotch Brite schuurbanden gebruikt worden voor licht ontbraamwerk, ontroesten en reinigen van oppervlakten.

De groften worden aangeduid met letters. De eerste letter geeft het mineraal aan: een A (bijv. AVFN = Very Fine) staat voor Aluminium Oxide. Een universele harde korrel met grote snijkracht en een lange levensduur.

Is de eerste letter een S (bijv. SSFN = Super fine) dan betekent dat de band een silicium korrel bevat. Die is scherper en breekt eerder uit dan een aluminium oxide korrel. Het resultaat is een fijnere finish.

No items found.

Bekijk onze voorraad 3M schuurbanden

3M Cubitron schuurband