Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Schuurband voor langebandschuurmachine

Metaaltechniek levert en adviseert over alle schuurbanden en Scotch Brite banden voor langebandschuurmachines.

Algemene informatie over schuurbanden voor de langebandschuurmachine.

In de houtindustrie is het idee ontstaan om schuurbanden in te zetten om grote platen te schuren. Tot dan toe werd met breedbanden gewerkt maar die kennen zo hun beperkingen. Dit komt door de breedte, maar ook omdat er heel snel aftekening ontstaat als er smalle delen onder de breedband zijn geweest. Ook variaties in dikte van het product geven ook vaak problemen in een breedbandschuurmachine, daar zijn ze niet voor gemaakt. De langband machine geeft uitkomst!

Later is het idee van de langbandmachine ook overgenomen in de RVS industrie. Met name om een mooie slijpstructuur aan te brengen op plaatdelen, maar zeker ook voor roestvaststalen samenstellingen worden deze machine met veel gemak ingezet. Eenvoudige bediening, consistente finish en super strak werken zijn de motieven om een dergelijke machine te overwegen.

Een schuurband op een langbandmachine is geschikt voor lange plaatdelen

Training, cursussen en advies voor bandschuren met een langbandmachine

Zowel voor hout als Inox geldt: elke gewenste finish en flexibiliteit is mogelijk. Laat u overtuigen in ons eigen democentrum. Hier hebben we heel veel kwaliteiten en groftes liggen om samen met u te komen tot het beste en snelste resultaat. Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Meest gebruikte schuurbanden op een langbandmachine

Er zijn diverse standaard afmetingen zeer gangbaar in de industrie, zowel metaal-,  als houtindustrie. Bekende merken voor langbandmachines in de metaalindustrie zijn Kuhlmeyer, Peitzmeier en VG. In de houtindustrie zien we vooral merken als Heesemann, Holzmann, Holzkraft en Johannsen al worden deze machines ook in de metaalindustrie gezien.

De meest populaire afmetingen van deze schuurbanden zijn: (breedte x lengte)

Kuhlmeyer langbandmachine      

100 x 4.750mm                                

100x 9.000mm                

100 x 11.200mm

Langbandmachines voor houtbewerking:

150x 7.100mm                                

150 x 7.400mm                

150 x 7.800mm                

Afwijkende maten van een schuurband zijn natuurlijk ook mogelijk

Hier vindt u een overzicht van ons hele assortiment schuurbanden. U kunt kiezen uit verschillende merken, kwaliteiten, groftes en afmetingen van onze schuurbanden voor elke langbandschuurmachine

Staat uw gewenste combinatie er niet tussen? Neem gerust contact op. Alles is te leveren voor uw wensen en toepassingen.

Let Op: In de speciale machinebouw zijn er ook machines op de markt met afwijkende specificaties. Ook deze schuurbanden kan Metaaltechniek natuurlijk leveren.

Schuurband op een Kuhlmeyer langbandschuurmachine
Schuurband op een Kuhlmeyer langbandschuurmachine

No items found.

Bekijk onze voorraad schuurbanden voor de langbandmachine

Schuurband voor de langebandschuurmachine