Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

RVS bewerken

< Terug naar alle thema's

RVS finishen is een veelvoorkomende en tijdrovende klus in de metaalverwerkende industrie. RVS is niet altijd heel eenvoudig te bewerken maar met de juiste stappen en materialen kun je van dit materiaal schitterende producten maken die gezien mogen worden!

Plaatwerk RVS

RVS vinden we in de vorm van plaatwerk vaak terug in de tanks, ketelbouw, interieurs, machines en constructies. Zeker in de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie wordt RVS ontzettend veel toegepast vanwege de vele gunstige eigenschappen. Hygiëne is daarvan een belangrijk voorbeeld.

Want juist in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie is een lage ruwheid van soms wel 0,2 een harde eis vanuit het oogpunt van hygiëne. 

Roestvast staal betekent niet dat RVS niet kan roesten, want dat kan dit metaal wel degelijk. We noemen dit dan corroderen. Roestvast staal is dus niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm. Een bepalende factor bij voorkomen van corrosie is de beschikbaarheid van zuurstof.

RVS wordt afgedekt met een beschermende oxidehuid. Deze kleurloze en transparante laag beschermt het moedermetaal tegen corrosie. Als deze laag beschadigd wordt, kan het moedermetaal gaan corroderen. Gelukkig heeft deze chroomoxidehuis een zelf-herstellend vermogen waarbij zuurstof van essentieel belang is. Daarom is het van belang RVS delen altijd goed schoon te houden zodat het vuil de toegang van zuurstof niet belemmert.

Slijpen op ruwheid

Hoe gladder het oppervlak, hoe minder vuil zich kan hechten. Verder is een glad oppervlak ook eenvoudiger schoon te houden en te reinigen. Dit zijn belangrijke voordelen als het gaat om voedingsmiddelen en gezondheid. Door te kiezen voor een RVS geslepen plaat weet je zeker dat je materiaal aan alle eisen voldoet. Door ook de Ra en Rz waarden te specificeren ben je verzekerd van een RVS plaat die over het gehele oppervlakte voldoet aan alle eisen. De moeilijkheden beginnen als het plaatmateriaal wordt bewerkt. Zetten, knippen en zeker het lassen, heeft altijd een nabewerking tot gevolg.

Veel van onze klanten zijn werkzaam in de roestvaststaal-industrie. Dagelijks komen wij bij die bedrijven op de werkvloer om mee te denken, verbeteringen aan te dragen en te testen. Door samen in de productie bezig zijn, wordt Metaaltechniek een verlengstuk van uw productie. Tegelijk krijgen wij een goed inzicht in de wensen, maar ook in de uitdagingen waar onze klanten tegen aan lopen. Die wensen en uitdagingen worden wekelijks besproken tijdens het overleg van onze buitendienst-medewerkers.

Zo delen we kennis, succesverhalen, nieuwe inzichten, testuitslagen en krijgen we zicht op de ontwikkelingen in de totale markt.

Binnenhoeklas verwijderen op RVS met Rapid Cut

Het verwijderen van een binnenhoeklas op RVS is een veelvoorkomende bewerking. Dat gaat snel en eenvoudig met Rapid Cut schijven van 3M. Deze schijven bevatten de bekende CubitronII korrel wat zorgt voor een snelle materiaalafname. Het Scotch Brite web zorgt voor een mooie finish, waardoor je snel een mooie finish kunt bereiken.

Een borstelstructuur aanbrengen op RVS

RVS borstelen wordt ook wel satineren genoemd. Bij borstelen van RVS breng je een gelijkmatig krassenpatroon aan, wat visueel een matglanzende mooie finish geeft. Je komt deze finish veel tegen bij gebruiksvoorwerpen in het dagelijks leven. Denk aan de RVS afzuigkap, trapleuningen, omkastingen van automaten etc. Voordeel van een geborstelde afwerking is dat het product minder krasgevoelig wordt en als er toch krassen ontstaan, deze minder opvallen. Verkleuringen van het materiaal verwijder je ook eenvoudig met satineren.

Gebruik een RVS afplaktape om een mooie strakke versteklijn te krijgen.

Metaaltechniek levert voor het satineren een unieke oplossing: het PTL-systeem. Voor sneller wisselen en minder kans op beschadigingen.

PTL staat voor Push-Turn-Lock, een even simpel als uniek snelwisselsysteem zonder bevestigingsbout. Het PTL-systeem is een snelwisselsysteem zonder bevestigingsbout. Hierdoor wisselt u snel van wiel zonder verdere montageonderdelen. Ook heeft u geen storende uitstekende bevestigingsbout, wat maakt dat je strak langs kanten en in binnenhoeken kunt werken.

PTL-systeem: snel wisselen en geen uitstekend boutje!

Een goed doordachte gepatenteerde as gecombineerd met een speciale kern in de borstel zorgt voor een even uniek als simpel bevestigingssysteem. Een innovatie die het wisselen tussen de verschillende finishing borstels een stuk eenvoudiger maakt.

Er is een breed scala aan borstels en lappenschijven beschikbaar

Aanbrengen van een laskant

Het aanbrengen van laskanten heeft veel voordelen. De belangrijkste reden om laskanten aan te brengen is om de lasconstructie steviger te maken. De laskant zorgt voor een groter lasoppervlak, waardoor het lastoevoegmateriaal zich op meer plekken kan hechten. Hierdoor verbetert de verbinding tussen de twee plaatdelen. Tegelijk verbetert ook de doorlassing, waardoor de materialen volledig één worden.

  • Vergroten van het lasoppervlak
  • Doorlassing verbeteren
  • Prijs verlagen

Het aanbrengen van laskanten verlaagd de kostprijs, omdat minder lastoevoegmateriaal gebruikt hoeft te worden. Bovendien verbetert de kwaliteit/prijsverhouding van het werkstuk. De kwaliteitsverbetering is groter dan de kosten die nodig zijn voor het aanbrengen van laskanten.

Er zijn verschillende manier waarop een laskant aangebracht kan worden. We zetten vier manieren op een rijtje:

  • Laskant aanbrengen met een haakse slijper gecombineerd met een afbraamschijf. Een van oudsher veelgebruikte methode in de zwaardere staat- en constructiebuw. Ook in de scheepsbouw en offshore is dit nog een geliefde combinatie vanwege de robuustheid en omdat het redelijk snel werkt. Nadeel is echter het geluidsniveau en de trillingen. Dat is niet alleen vermoeiend voor de operator maar zorgt ook voor een minder strakke finish.
  • Laskant aanbrengen met een haakse slijper gecombineerd met een lamellenschijf. Deze combinatie werkt al rustiger en geeft een mooiere finish omdat een lamellenschijf enige flexibiliteit bezit. Tegelijk zorgt die flexibiliteit ervoor dat de finish niet altijd strak is.
  • Laskant aanbrengen met een haakse slijper gecombineerd met een fiberschijf. In verreweg de meeste gevallen is dit de beste combinatie als je let op snelheid en de kwaliteit van de finish. Maar ook voor de gebruiker is dit een fijne methode vanwege het geluidsniveau en relatief weinig trillingen.
  • Laskant aanbrengen met een BevelMate gecombineerd met een hardmetalen kantfrees. Vooral een mooie toepassing als je werkt met een lasrobot vanwege de constante finish.

Metac metaal opleidingen

Opleiding RVS bewerken

De opleiding "RVS bewerken" is een brede module vol met theorie die direct vertaald wordt naar de praktijk en gericht op tijdbesparing. Een groot deel van deze cursus bent u dan ook in ons praktijklokaal aan de slag met dagelijks voorkomende werkzaamheden.

Lees meer

Opleiding Staalconstructie / bankwerken

De opleiding staalconstructie of bankwerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Aluminium bewerken

De opleiding Aluminium Bewerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Hoogglans Polijsten

De opleiding Hoogglans polijsten gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen en de werking van diverse polijstpasta's. We maken een stappenplan met als doel zo efficiënt mogelijk een krasvrij en glanzend resultaat te behalen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement