Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

Opleiden in metaal bewerken

< Terug naar alle thema's

Opleiden zorgt voor goed getraind en gemotiveerd personeel. Eén van de grootste uitdagingen voor productiebedrijven in de metaalverwerkende industrie is werken onder tijdsdruk en het halen van deadlines in de productie en het borgen van een constante kwaliteit. Opleiding van personeel levert hieraan een bijdrage.

Goed personeel in de werkplaats is een voorwaarde voor efficiënte productie. Tegelijk merken we dat goed geschoolde mensen schaarser worden.

De ervaren krachten gaan met pensioen, schoolverlaters missen de benodigde kennis en ervaring, degene die wel ervaring hebben zijn duur en lastig te verleiden hun huidige werkgever te verlaten. Ténzij u een aantrekkelijker werkgever bent! Daar liggen dus kansen!

Personeel vinden en binden

Ten tijde van een krappe arbeidsmarkt is het zoeken én het behouden van "gouden handen" een uitdaging voor ieder bedrijf. Tegelijk voelen we spanning tussen tijdnood en kwaliteitseisen. Hier komt training van werknemers om de hoek kijken. Investeren in personeel helpt om de juiste mensen te vinden en te binden en zorgt dat de kwaliteit van het werk omhoog gaat. Blijft de factor "geen tijd" over. Mensen kunnen in de productie niet gemist worden voor training of opleiding. Toch zijn er hele goede redenen om hier wel ruimte voor te maken. Want vakmensen met theoretische kennis, kunnen anticiperen op nieuwe situaties, oplossingen bedenken als een nieuwe applicatie ontwikkeld moet worden, zij werken consistener, maken minder fouten en kunnen de waarde van nieuw geïntroduceerde slijpschijven zelf beoordelen. Op deze manier werken zij mee aan het verbeteren van de productiviteit.

Maar minsten zo belangrijk is dat een medewerker zich gezien en gewaardeerd voelt. Als een werkgever de mogelijkheid biedt voor persoonlijke ontwikkeling en verbeteren van vaardigheden, dan is dat een belangrijk punt in de binding van personeel.

Mensen met passie voor hun vak willen zich daarin graag verder ontwikkelen. Als hun werkgever die ontwikkeling stimuleert wordt dit als enorm positief ervaren. Door trainingen aan te bieden op diverse terreinen, creëert een werkgever loyaliteit van zijn personeel. Zo wordt extern opleiden een bindmiddel.

Tegelijk bieden opleidingen ook mogelijkheden om in andere vijvers te vissen naar nieuw personeel. Met een basistraining schuren en slijpen leren ze binnen een dag wat ze weten moeten om in elk geval te kunnen beginnen. De fijne kneepjes leren ze verder in de praktijk. Door de training uit te besteden ontlast men huidig personeel, dat daardoor productiever kan blijven. 

Enthousiasmeren van onderaf door opleiden

Een ander voordeel is dat er nieuwe kennis het bedrijf binnen wordt gehaald. Waar opgelegde vernieuwingen van bovenaf soms stuiten op weerstand (is er iets mis met hoe ik het doe? Ik doe het al jaren zo en het werkt prima) kan oprecht enthousiasme over de verkregen kennis van naaste collega’s nieuwsgierigheid opwekken en vastgeroeste patronen doorbreken.

Terug-verdien-model van opleiden

Belangrijkste uitgangspunt binnen de METAC is dat de productiviteit toeneemt en dat daardoor op arbeidsloon bespaard gaat worden. Voor de hand liggend is hierbij te denken aan het aanleren van vaardigheden, door het delen van kennis waarmee men zelf efficiënter kan werken en oplossingen kan bedenken in nieuwe situaties.

Maar wat minstens zo belangrijk is het standaardiseren van processen. Samen bepalen we op een dag wat de snelste route is naar het gewenste eindresultaat. Elke stap wordt vastgelegd in een protocol, wat in de werkplaats door iedereen gebruikt kan worden.

Een constante finish en kwaliteit wordt hiermee gewaarborgd en minder afhankelijk gemaakt van de vaardigheden van een enkele persoon. 

Metaaltechniek en opleiden in de METAC

Als toeleverancier van schuur- en slijpmiddelen voor de metaalverwerkende industrie heeft Metaaltechniek de afgelopen 50 jaren ontzettend veel kennis opgedaan in hele diverse branches. Die kennis delen is hoogste noodzaak. Daarom is Metaaltechniek is in 2017 begonnen met de METAC. Hier worden kleinschalige trainingen gegeven met een maximale groepsgrootte van zes personen. Dit garandeert veel persoonlijke aandacht en stelt ons in staat de training toe te spitsen op de dagelijkse werkomgeving van de deelnemers.

Vanaf een minimale deelname met vier personen wordt de cursus zelfs helemaal custom-made en kunt u ook uw eigen werkstukken meenemen naar de training. 

Een inventariserend gesprek over de verwachtingen en een evaluatie achteraf maken de dag tot een zinvolle investering die zich zeker terugbetaald.

Wilt u meer weten over de METAC? Kijk eens op onze website www.metaaltechniek.nl/metac Neemt u ook gerust contact op! Bel 033-4558788 of mail naar metac@metaaltechniek.nl

Metac metaal opleidingen

Opleiding RVS bewerken

De opleiding "RVS bewerken" is een brede module vol met theorie die direct vertaald wordt naar de praktijk en gericht op tijdbesparing. Een groot deel van deze cursus bent u dan ook in ons praktijklokaal aan de slag met dagelijks voorkomende werkzaamheden.

Lees meer

Opleiding Staalconstructie / bankwerken

De opleiding staalconstructie of bankwerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Aluminium bewerken

De opleiding Aluminium Bewerken gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer

Opleiding Hoogglans Polijsten

De opleiding Hoogglans polijsten gaat in op de theorie achter de schuur- en slijpmiddelen en de werking van diverse polijstpasta's. We maken een stappenplan met als doel zo efficiënt mogelijk een krasvrij en glanzend resultaat te behalen. Kennis wordt direct in praktijk gebracht met als doel sneller te werken en zo te besparen op arbeidsloon. Een investering in opleiding betaalt zich dan meteen uit in besparing op arbeidskosten en draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Lees meer
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement