Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

3M 982CX Pro, de beste CubitronII fiberschijf verbeterd!

3M 982CX Pro, de beste CubitronII fiberschijf verbeterd!

De beste fiberschijf voor staal is verbeterd en heet 3M 982CX Pro! De paarse 3M 982CX pro werkt 33% sneller en met 31% meer materiaalafname.

De 3M 982CX Pro fiberschijf: het best in combinatie met de rode steunschijf en een 1900W haakse slijper!

Bekijk alle uitvoeringen in onze webshop

Toen 3M in 2009 CubitronII introduceerde was dat een revolutie in de markt van schuren en slijpen. Twaalf jaar lang (!) heeft de concurrentie geprobeerd deze technologie en prestaties te evenaren, maar het blijkt ontzettend lastig om dat te bereiken en dan ook nog in massa's te produceren. Nu is 3M er in geslaagd hun topproduct te verbeteren: 33% sneller werken en 31% meer materiaalafname. De 3M55073 was tot op heden ons beste verkochte product. En nog steeds zal deze fiberschijf de voorkeur blijven houden van menig staalslijper. Maar nu komt daar de 3M 982CX Pro dus bij. Onze ervaring is dat deze fiberschijf het uitstekend doet op de zachtere staalsoorten (ST37/FE360/S235). De 982CX Pro is alleen verkrijgbaar in korrel 36 en in verschillende diameters.

Beschikbare diameters 3M CubitronII fiberschijven

De meest verkochte is de 125 mm met artikelnummer 3M83322

Er is ook een belangrijke toevoeging in de verkrijgbare diameters, de nieuwe fiberschijf is namelijk ook leverbaar in 150mm! Voor een aantal klanten zal dit goed nieuws zijn!

Alle beschikbare diameters:

  • 100mm - 3M83325
  • 115mm - 3M83323
  • 125mm - 3M83322
  • 150mm - 3M83326
  • 180mm - 3M83321
  • 180mm Non-slotted - 3M83315
Lassen vlakslijpen, een laskant aanbrengen, je werkt snel, vlak en ergonomisch met de verbeterde CubitronII fiberschijf 982CX Pro.

3M plaatst de korrels op een nieuwe manier op de drager wat voorkomt dat korrels vroegtijdig van de drager verdwijnen. Ook zijn de breuklijnen geoptimaliseerd wat ervoor zorgt dat de korrel nog sneller en langer snijdt.

Prijs CubitronII fiberschijven

We horen wel dat 3M CubitronII schijven duur zijn. Maar eigenlijk is de inkoopprijs van een slijpschijf van ondergeschikt belang. Wij zeggen altijd: kijk niet naar wat een schijf kost, kijk naar wat hij oplevert. En dat is een productiviteitsverbetering van ruim 30% ten opzichte van de oude 982C. Deze blijft overigens voorlopig gewoon verkrijgbaar.

De 3M 982CX Pro is alleen leverbaar in grofte 36+ en direct herkenbaar aan de nieuwe kleur: PAARS!

Steunschijf bij CubitronII fiberschijven

Zoals bij elke CubitronII fiberschijf is ook bij de 982CX Pro de steunschijf van groot belang. Gebruik altijd de originele rode steunschijf. Dat is een harde pad waarmee je voldoende druk kunt zetten en mooi vlak kunt werken. De ribbels op de pad maken dat je met nog meer druk werkt, wat de prestaties van deze fiberschijven nog meer verbetert.

De steunschijf heeft grote invloed op de prestaties van de fiberschijf.

Haakse slijper voor CubitronII fiberschijven

Niet alleen de steunpad is van belang voor optimale prestaties, ook het Wattage van de machine is belangrijk. Gebruik een haakse slijper met veel vermogen, minimaal 1700W. Voor het zware verspanen adviseren wij de 1900W elektrische haakse slijper van 3M. Ook verkrijgbaar met variabel toerental. Ook bescherming van de motor middels een stofkapje is belangrijk, omdat de CubitronII schijven voornamelijk staalspaantjes produceren en veel minder stof. Dit kan nadelig zijn voor je machine. Met een beschermkapje voor de motor kan dit probleem verholpen worden.

3M Haakse slijper van 1900W voor nog sneller slijpen!

Samples van de 3M 982CX Pro

Voor bedrijven die de schijf nog niet kennen, zijn er speciale sampledoosjes beschikbaar. Verwerkt u de bovengenoemde staalsoorten en beschikt u over een krachtige haakse slijper van minimaal 1700W? Dan komt u in aanmerking voor zo'n sample-kit die bestaat uit 3 fiberschijven 982CX Pro 125 mm, korrel 36 inclusief de hierboven genoemde steunpad. Onze vertegenwoordiger komt het doosje vrijblijvend bij u afgeven om samen te testen. Niet overtuigd? Geen verdere verplichtingen. Dan weet u in elk geval waar u nee tegen zegt.

De 982CX Pro staat letterlijk bovenaan de piramide van prestaties.

Download brochure

Lees alles wat je weten wilt over de nieuwe 982CX Pro in de brochure.

Download

Download brochure

Lees alles wat je weten wilt over de nieuwe 982CX Pro in de brochure.

Download

Nog onbekend met deze schijf? Vraag de sample-kit aan!

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.