Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Complete oplossingen voor de transport-sector!

Complete oplossingen voor de transport-sector!

3M biedt complete oplossingen van voorslijpen tot polijsten, van bevestigingstechniek tot spuitpistool.

De transport-sector is voortdurend in ontwikkeling. We zien dat productie vanuit de lage-loon-landen terug wordt gehaald naar Europa. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de voortgaande robotisering waardoor de loonkosten drastisch verminderd worden.

Om de wereldwijde concurrentie het hoofd te kunnen bieden, is innovatie en efficiënt werken van levensbelang. Een proces dat nooit stopt!

Tegelijk worden de eisen aan de voertuigen hoger. Zo wordt ingezet op elektrische aandrijving, lichtgewicht materialen, duurzame productie. Om dit wereldwijd concurrerend te kunnen doen is continue innovatie nodig, slim en efficiënt werken is belangrijker dan ooit.

3M oplossingen voor alle transportmiddelen.

Voor elk transportmiddel een passende oplossing!

Voortdurende verbetering is alleen mogelijk als u de ontwikkelingen vóór bent. Inspelen op de toekomst, het tempo bepalen en er alles aan doen om in elke fase van uw productieproces uw voordeel te vergroten. Stap voor stap optimaliseren.

Dit is de inspiratie achter 3M™-oplossingen voor transportproductie. Oplossingen die zijn ontworpen om de grootste kansen uit de kleinste details te halen. Bij elke stap helpen we de efficiëntie te verhogen, de kosten te optimaliseren, de kwaliteit te verhogen en de output te verbeteren.

Oppervlakbewerking

Of het nu gaat om het snijden van staal, het stampen van aluminium panelen of het wegslijpen van laslijnen op moeilijk bereikbare plaatsen: wij hebben de materialen en gereedschappen die u nodig hebt om de klus snel en veilig te klaren.

3M™ Cubitron™ II Fiberschijf 982CX

Met 3M PSG*-technologie, die duurzaamheid, een snelle snijwerking en een lange levensduur biedt in vergelijking met conventionele fiberschijven. Bent u als bedrijf nog niet bekend met deze kwaliteit fiberschijf en verspaant u veel staal? Dan kan dit wel eens de eerste stap zijn naar significant sneller werken! Vraag hier een sample aan en lees meer over de 3M 982CX fiberschijf en de voorwaarden.

Dezelfde PSG*-technologie is ook gebruikt in de gaasschijven. Deze zijn verkrijgbaar in twee kwaliteiten: de 310W en de 710W. Meer over deze unieke schijven die uw stofprobleem oplossen vindt u op onze speciale pagina.

De 982 CX Pro bestelt u eenvoudig in onze webshop.

Ook de 310W en 710W vindt u hier.

Meer suggesties voor snelle verspaning met veel materiaalafname leest u in de folder die u hier kunt downloaden. Denk dan aan:

  • Krachtige 1900W haakse slijper met variabele toeren,
  • doorslijp- en afbraamschijven in de CubitronII kwaliteit
  • lamellenschijven in de 769F kwaliteit
  • De vernieuwde Scotch Brite schijven waarmee hele stappen uit het proces gehaald worden.

Genoeg mogelijkheden om te optimaliseren zonder ingewikkeld te doen!

Verbinden & Assemblage

Wat kan 3M™ lijmen en tapes voor uw product en proces doen? Sterke, duurzame producten opbouwen. Het uiterlijk en de esthetiek verbeteren. Lagere productie- en materiaalkosten. Producten met een doorlopende verbindingslijn opbouwen. Bredere materiaalkeuze voor assemblages.

DP490

3M™Scotch-Weld ™epoxylijm 490 is een zwarte, thixotrope, vullende twee-componenten expoxylijm met zeer goede toepassingseigenschappen. Deze lijm is ontworpen voor toepassingen die ultieme stevigheid en hoge sterkte vereisen.

3M VHB tape

VHB™ tape is een unieke tape, ontwikkeld voor duurzame verbindingen van verschillende materialen die ook bij hoge temperaturen zijn kracht behoudt. Over VHB tape hebben we al een aantal artikelen gepubliceerd op onze website. Klik hier voor een overzicht van al deze artikelen.

Oppervlaktevoorbereiding

Oppervlaktevoorbereiding op hechtingsverbetering vóór het aanbrengen van de coatings of lak is een cruciale stap in het gehele productieproces. Door hier de juiste schijf te kiezen, zorgt u ervoor dat de oppervlakken vrij van gebreken zijn en voorbereid op een optimale hechting vóór het lakken. Door stof bij het slijpen zoveel mogelijk af te zuigen voorkomt u nabewerking na het lakken. Zo verliest u verder in het proces geen tijd en geld.

Vervuild oppervlak en zichtbare stof na het lakken door verkeerde afzuiging en verkeerde schuurschijven zorgen voor veel nawerk.

3M Xtract™ Cubitron™ II Netschijf 710W en 310W

Om stof te verminderen kiest u voor slijpen met de 310W of de 710W schijven. Deze gaasschijven bieden maximale stofafzuiging met maximale slijpkracht door de CubitronII korrel.

Met de Xtract gaasschijf van 3M wordt 95% van alle stof afgezogen.

De 710W serie is een premium schuurproduct:

› Uniek gatenpatroon

› Tot 97% stofafzuiging

› Toonaangevende snijsnelheid

› Ontworpen om minder druk te vereisen

Lees meer op onze website-pagina over de 710W.

Een andere prima schijf voor schoon schuren met grote slipkracht is de 775L schijf. Dankzij het multi-hole patroon op de Clean Sanding-producten kan stof sneller worden afgezogen in vergelijking met andere gatenpatronen. De schuurschijven zijn voorzien van 3M PSG, wat zorgt voor een extreem snelle snijwerking en lange levensduur.

Maskeren & Oppervlaktebescherming

Of uw lakproces nu meerdere bakcycli, tweekleurige schema’s, detailwerk of het voorkomen van overspray op grote oppervlakken omvat – met het volledige assortiment maskeertapes en -folies van 3M bent u op alles voorbereid. Dit alles, en nog betrouwbare prestaties ook, zodat u de klus in één keer goed klaart. Als u uw project tijdens de productie beschermt, hoeft u minder werk over te doen. 3M-oppervlakbeschermingsoplossingen dragen bij aan de bescherming tegen vuil, stof en morsen, zodat uw werkgebied schoner blijft en u kunt doorwerken aan uw project.

3M™ speciale maskeertape 501E voor hoge temperaturen

Ontworpen voor kritische lakmaskeringstoepassingen waar uitstekende hechting en prestaties bij hoge temperaturen vereist zijn. Hoogwaardige crêpe voor verhittingsprocessen op hoge temperaturen (tot max 160°C gedurende 1 uur); drogen aan de lucht, uitharding in de oven of onder infrarood- of warmtelampen, UV-uitharding.

3M 501E speciale maskeertape voor hoge temperaturen

3M folie Poedercoatlak 8992

Uitstekende hittebestendigheid (tot 204°C) en chemisch bestendig waardoor het ideaal is voor poedercoating en anodisatie.

Als u uw project tijdens de productie beschermt, hoeft u minder werk over te doen. 3M-oppervlakbeschermingsoplossingen dragen bij aan de bescherming tegen vuil, stof en morsen, zodat uw werkgebied schoner blijft en u kunt doorwerken aan uw project.

Lak- & coatingtoepassing

Breng meer consistentie en kwaliteit in uw spuitwerk. De oplossingen van 3M brengen een constante laklaag, het coatingverbruik terug te dringen en de productiviteit te verhogen door technici een meer doeltreffende manier te bieden om te spuiten.

3M™ Performance spuitpistoolsysteem

Lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken voor het aanbrengen van coatings. Een industriële coatingoplossing die kan helpen de procesvariabiliteit te verminderen en de productiviteit te verhogen. Help de kwaliteit & consistentie van het lak-/coatingproces te verbeteren en materiaalgebruik & productiviteit te optimaliseren. Besteed minder tijd aan niet productieve activiteiten, zoals onderhoud en reiniging van de spuitpistoolapparatuur. Verschillende spuitkoppen: Druk (3 maten: 1.1, 1.4, 1.8) en Zwaartekracht (6 maten: 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0).

Het schoonste spuitbekersysteem van 3M: 3M™ PPS™ serie 2.0 is een complete spuitbekeroplossing voor het mengen, afmeten, filteren en spuiten. Geïntegreerde sluitringen op de deksels verminderen de ophoping van lak en mogelijke verontreiniging, en de herbruikbare buitenbekers hebben doorzichtige vensters om het bijvullen te vergemakkelijken door de binnenbeker vast te pakken als het deksel wordt verwijderd.

Oppervlaktereparatie & correctie

Van kleine reparaties tot reparaties aan grote oppervlakken: 3M-oplossingen voor oppervlakreparatie helpen kleine oneffenheden en onvolkomenheden te elimineren voor een snelle en efficiënte OEM-fabrieksfinish.

3M™ Hookit™ Purple Finishing folieschuurschijf 260L

Voor het licht opschuren van het blendgebied voor het lakken en het verwijderen van stofjes en overtollige sinaasappelstructuur van toplagen. Een snelle snijwerking en een lange levensduur van de schijf door schuurmateriaal op basis van aluminiumoxide. Verkrijgbaar in verschillende groftes en gatenconfiguraties.

3M™ Trizact™ Finesse-it™ Schuurschijfrol 468LA

Voorzien van 3M microgerepliceerde schuurtechnologie op een folierug, blijft scherp en zorgt voor een consistente fijne finish gedurende de hele levensduur van de schijf. piramidestructuur voor het verwijderen en verfijnen van schuurkrassen voordat het 3M™ Perfect-It™ Polijstsysteem wordt gebruikt, waardoor de polijsttijd korter en de productiviteit hoger wordt. Minder tijd kwijt aan nabewerken. Gelijkmatige afname. Gladde, gelijkmatige en reproduceerbare finish.

Trizact zorgt voor een mooie gecontroleerde en reproduceerbare finish

Transportation brochure

In de brochure vindt u nog veel meer transport-gerelateerde oplossingen.

Download

Transportation brochure

In de brochure vindt u nog veel meer transport-gerelateerde oplossingen.

Download

Elke auto, vrachtwagen, bus, boot, vliegtuig of voertuig gebouwd tot in de perfectie - één stap, één oplossing per keer.

Download de brochure met slimme oplossingen

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.