Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Snelwisselsysteem voor uw segmentbanden

Snelwisselsysteem voor uw segmentbanden

Hoe lang bent u ongeveer bezig met het wisselen van de slijpmodules op uw Lissmac-schuurband? Wat als dat veel sneller kan en met minder gedoe? Gewoon met een kliksysteem? Kijk, dat zijn innovaties waar je direct wat aan hebt. Kies zelf het schuurmateriaal en/of het slijpvlies dat u op de blokjes wilt hebben. Eigenlijk is alles mogelijk.

De ontbraammachines van Lissmac zijn uitgevoerd met een aantal aggregaten voorzien van een herbruikbare krachtband met slijpmodules. Afhankelijk van de uitvoering van de Lissmac machine kunnen er wel 8 banden op een machine zitten die elk ongeveer 80 blokjes met schuurmateriaal bevatten. Een snelle rekensom leert dat er bij wisselen van de banden 640 slijpmodules verwisseld moeten worden. De gangbare methode is om dat gewoon met een schroevendraaier te doen. Blokje losschroeven, nieuwe blokje vastschroeven en dat dus 640 keer. Een lange, tijdrovende en saaie klus.

Met het nieuwe snelspansysteem is dit vele malen eenvoudiger en sneller te realiseren. Een tijdswinst die op kan lopen tot enkele uren per machine.

Wat verder belangrijk is om de Lissmac machine optimaal te laten presteren, is het slijpmateriaal op de blokjes. Te vaak zien we dat een fabrikant een universele band meelevert die het redelijk doet op elk applicatie. Het loont zeker de moeite om te onderzoeken of dit ook de beste band is voor uw applicatie. Moet er nog oxidehuid verwijderd worden, bewerkt u staal of aluminium, is de uiteindelijke finish belangrijk of juist snelle materiaalafname? De antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor de keuze van de band. Want met onze banden is er een grote keus aan slijpmateriaal: van een simpele aluminiumoxide korrel tot verspanen met CubitronII, met zacht schuurvlies voor contouren tot een harde combi voor meer materiaalafname. Het juiste slijpmateriaal bepaalt de productiviteit van uw machine!

Bekijk assortiment

Alle combinaties en uitvoeringen zijn te bestellen.

Klik hier!

Bekijk assortiment

Alle combinaties en uitvoeringen zijn te bestellen.

Klik hier!

Laat u adviseren over welk schuurmateriaal voor u het meest geschikt is. Schuurlinnen in diverse kwaliteiten kunnen gecombineerd worden met slijpvlies. Door de juiste combinatie te kiezen kan vaak bespaard worden op tijd. Doordat de gewenste finish bijvoorbeeld in één stap gehaald kan worden of de doorvoer snelheid omhoog kan.

Bel voor een vrijblijvend advies: 033-4558788

Download de flyer

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.