Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

SER600-radius 2 in 1 doorgang

SER600-radius 2 in 1 doorgang

Radius 2 aanbrengen in één doorgang, het kan met de SER600 van Q-Fin. Deze geweldige automatische machine is speciaal ontworpen voor het aanbrengen van radius 2 op vlakke plaatdelen van staal, aluminium of RVS van 4-40 mm dik en maximaal 600 mm breed.

Het unieke van de SER600

Met de SER600 brengt Q-Fin een machine op de markt die in één keer een radius van 2 mm op de randen van het product kan realiseren. Het betreft geen standaard machine die indien gewenst ook een grote afronding kan geven, maar een machine die specifiek is gebouwd voor een R2 op staal. Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De machine heeft vijf bewerkingsstations is daarmee uniek. Een schuurband en vier borstelunits zorgen voor een de perfecte afronding van 2 mm op een product.

De SER 600 met magneetondersteuning is geschikt voor het bewerken van stalen plaatdelen tot 600 mm breed, met een dikte vanaf 4 tot 40 mm. De lengte van de producten is onbeperkt.

Werking van de SER600

De SER600 is uitgerust met 5 bewerkingsstations. Het eerste station is de slijpunit. De 630 mm brede schuurband is voorzien van een oscillatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de schuurband stabiel blijft bij het slijpen. Door de unieke vrijdragende constructie is een fraaie lijn-finish ('geborstelde' finish) met deze machine ook geen probleem. Een slijpband wisselen is binnen een handomdraai gebeurd.

Het tweede en het derde station bestaat uit de zgn. borstelunit, voorzien van 4 kruislings draaiende, oscillerende komborstels. Deze geven druk van de bovenzijde en hiermee kunt u de scherpe kanten van het product wegnemen door de kanten te breken. Door het plaatsen van speciale borstels op de eerste borstelrij kunt u ook de oxidehuid of slakken van stalen producten verwijderen.

Het vierde en vijfde bewerkingsstation bestaat uit 2 pendelende rondborstels. Deze werken vooral op de zijkanten van het product. In combinatie en de 4 komborstels zorgt dit voor een maximale Radius op het product.

Vijf bewerkingsstation, bestaande uit een slijpunit met schuurband, 2 borstelunits met 4 komborstels en 2 units met rondborstels zorgen voor een perfecte finish én afronding R2!
5 units zorgen voor een perfecte finish en afronding op R2

R=2

Er is veel te doen over een radius van 2 mm (R = 2 mm). De vraag is of een dergelijk forse afronding werkelijk noodzakelijk is om scherpe randen aan plaatwerk te voorkomen en een beschermende laag (middels bijvoorbeeld poedercoaten of verzinken) op de kanten te kunnen realiseren, die even dik en sterk is als de laag op de rest van het oppervlak.

Wie dun RVS bewerkt heeft dit niet nodig, maar een producent van staaldelen voor bijv. openbare installaties in opdracht van de overheid, of voor de offshore of petrochemische industrie wel. Voor producten die gepoedercoat of verzinkt moeten worden is deze machine ideaal.

Als je de uitersten opzoekt heb je iets bijzonders nodig. De SER600.

Alle voordelen van de SER600 op een rijtje:

  • R=2 in één doorgang haalbaar
  • 5 x sneller dan vergelijkbare machines
  • Traploos instelbare snelheid van transportband, borstel-unit en slijp-unit
  • Buiten- en binnencontouren afgerond
  • Product voldoet aan de afrondingsnorm
  • Betere kantdekking bij poedercoaten
  • Combinatie van bewerkingen mogelijk, bijvoorbeeld richtingloze finish of lijn finish.

Bekijk de video voor de werking van de SER600:

De prestaties van deze machine zijn verbluffend, maar de juiste verbruiksmiddelen en instellingen zijn een bepalende factor. Daarom is Metaaltechniek graag vanaf het begin van het aankoopproces betrokken. Als expert op het gebied van schuren, slijpen en finishen brengen we veel toegevoegde waarde om het maximale uit uw machine te halen. Wat is de optimale doorvoersnelheid, korrelgrofte, borstelkwaliteit, bandsnelheid etc. Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op de eindkwaliteit, dat een goed advies hierin van doorslaggevend belang kan zijn.

Download de brochure

Alle specificaties van de SER600

Klik hier

Download de brochure

Alle specificaties van de SER600

Klik hier

Wilt u weten of de SER600 voor u geld kan besparen? We verzorgen graag een demo bij de fabrikant van de SER600, Q-Fin in Bergeijk. Ook kunt u testmateriaal opsturen dat wij laten bewerken op de SER600, waarmee u een beeld krijgt van het resultaat. Op basis van deze resultaten kunt u beslissen of u verder wilt testen. Neemt u gerust contact op en bel 033-4558788 voor een afspraak of meer informatie.

Voor meer productspecificaties kunt u ook terecht op de website van Q-Fin.

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.