Inschrijven nieuwsbrief

Weer wat wijzer geworden? Abonneer je op onze nieuwsbrief dan krijg je met enige regelmaat nog veel meer tips in je mailbox!

Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de perfecte finish

Opleiden van personeel maakt u een aantrekkelijk werkgever

Het opleiden van personeel tot gekwalificeerde krachten is een mogelijkheid om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen of zelfs uit te buiten. Metaaltechniek speelt in op de behoefte van persoonlijke ontwikkeling door het aanbieden van opleidingen voor metaalverwerkende bedrijven.

Allereerst is goed getraind en gemotiveerd personeel een voorwaarde voor kwaliteit en snelheid van het werk. Medewerkers zijn het belangrijkste bedrijfsmiddel". Investering in personeel is noodzakelijk, leuk en levert trouwe en loyale medewerkers op. Daarom is een investering in mensen eigenlijk altijd een juiste keuze.

Ten tijde van een krappe arbeidsmarkt is het zoeken én het behouden van deze "gouden handen" een uitdaging voor ieder bedrijf.

Iedereen erkent wel dat een kwaliteitsproduct begint met goed personeel. Tegelijk ontbreekt het vaak aan tijd, om te investeren in training. Want een dag op training betekent een dag minder productie. Toch zijn er hele goede redenen om hier wel ruimte voor te maken.

Personeel vinden en binden

Mensen met passie voor hun vak willen zich daarin graag verder ontwikkelen. Als hun werkgever die ontwikkeling stimuleert wordt dit als enorm positief ervaren. Door trainingen aan te blijven bieden op diverse terreinen, creëert een werkgever loyaliteit van zijn personeel. Zo wordt (extern) opleiden een bindmiddel.

Enthousiasmeren van onderaf

Een ander voordeel van opleiden is dat er nieuwe kennis het bedrijf binnen wordt gehaald. Waar opgelegde vernieuwingen van bovenaf kunnen stuiten op weerstand (is er iets mis met hoe ik het doe? Ik doe het al jaren zo en het werkt prima) kan oprecht enthousiasme over verkregen kennis nieuwsgierigheid opwekken en vastgeroeste patronen doorbreken.

Metaaltechniek Academy

Metaaltechniek heeft ingespeeld op de behoefte aan training. In 2017 is daarom de Metaaltechniek Academy opgericht, ook wel METAC genoemd. Hier worden kleinschalige trainingen gegeven met een maximale groepsgrootte van zes personen. De deelnemers krijgen hierdoor veel persoonlijke aandacht en omdat ze kunnen werken met hun eigen materialen sluit de training naadloos aan op hun dagelijkse werkzaamheden.

Belangrijkste uitgangspunten binnen de METAC zijn toename van de productiviteit en vermindering van fouten. Samen met u stellen we vooraf de doelen vast. We leren vaardigheden aan en delen kennis waardoor men efficiënter kan werken en oplossingen kan bedenken in nieuwe situaties.

Maar een minstens zo belangrijk element is het standaardiseren van processen. Samen bepalen we wat de snelste route is naar het gewenste eindresultaat. Elke stap wordt vastgelegd in een protocol dat in de werkplaats door iedereen gebruikt kan worden. Een constante finish en kwaliteit wordt hiermee gewaarborgd en minder afhankelijk gemaakt van de vaardigheden van een enkele persoon.

Meer over de METAC

Meer over de inhoud van de training vind je op onze website

Metac info

Meer over de METAC

Meer over de inhoud van de training vind je op onze website

Metac info

We hebben een kort filmpje gemaakt over de METAC. Hierin leggen we uit wat we doen in de METAC en wat de kracht van opleiden is. Bekijk hier het filmpje

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement