Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Speedglas G5-01 lashelm van 3M met natuurlijke of variabele kleuren.

Speedglas G5-01 lashelm van 3M met natuurlijke of variabele kleuren.

De nieuwste laskap van 3M G5-01, de 611130 of de 617820 met adflo systeem is robuuster, compacter en beschikbaar met filter waarin nieuwe kleurtechnologiën zijn gebruikt. De nieuwe standaard voor lashelmen beschikbaar bij Metaaltechniek.

3M ontwikkelt ook topproducten als de Speedglas lashelm telkens door op basis van de feedback van de gebruiker. Daaruit is de nieuwe lashelm G5-01 ontstaan. Compact, robuust en voorzien van nieuwe technologieën.

Speedglas Lasfilter met kleurtechnologie

De Speedglas laskap G5-01 is verkrijgbaar met lasfilter G5-01VC (Variable Colour) met verstelbare donkere kleuren 5 (slijpen) en 8-14. Hierbij kunt u kiezen uit natuurlijke (A), koele (B) of warme tinten (C) voor uw donkerstand. U bepaalt welke kleur het beste kijkcontrast voor uw lassen oplevert en welke kleur het meeste oogcomfort geeft. De werking van dit filter wordt in deze video uitgelegd.

Voor TIG-lassers is er een apart filter beschikbaar, het zogenoemde TW-filter (TIG-Welding) wat lijkt op het vertrouwde XXi-filter, het filter voor natuurlijke kleurweergave. Ook dit lasfilter beschikt over verstelbare donkere kleuren 5 (slijpen) en 8 tot 13 en is voorzien van een hechtlasmodus.

Speedglas helmbuissyteem: controle over uw luchtstroom

Met het nieuwe verdeelsysteem in de helm kunnen gebruikers de luchtstroom op hun gezicht of op het vizier richten, en kunnen ze regelen hoeveel lucht er vanaf de bovenkant komt en hoeveel vanaf de twee zijkanten. Je hebt nu zelf de controle over de luchtstroom. Personaliseer jouw instellingen, geniet van het verkoelende effect van de luchtstroom terwijl je de balans vindt met het uitdrogen van neus of ogen. Alle aanpassingen kunnen gemaakt terwijl je de helm draagt, zodat je ogen, gezicht en ademhaling continu beschermd blijven.

De lashelm kan aangesloten worden op de 3M Adflo motoraangedreven bescherming voor een TH-3-klasse ademhalingsbescherming (NPF500). Voor omstandigheden waarin luchttoevoer is vereist, kunnen de 3M Versaflo regelventielen gebruikt worden.

Speedglas G5-01 is voorzien van slijpvizier voor naadloos wisselen tussen slijpen en lassen

Met de opklapfunctie van het lasfilter kun je naadloos afwisselen tussen lassen en slijpen terwijl de motoraangedreven ademhalingsbescherming in stand blijft. Dankzij het heldere vizier kun je jou werkplek inrichten, inspecteren en jezelf verplaatsen zonder de gelaatsbescherming af te hoeven zetten of de positieve drukafdichting van de ademhalingsbescherming te verbreken.

Speedglas G5-01 is optioneel leverbaar met een lampje voor verlichting op het werkstuk

Een nieuw optioneel lampje op de helm geeft u urenlang krachtig licht, zodat lassers ook in slecht verlichte ruimtes kunnen werken. Dit lichtgewicht lampje draait op de Adflo batterij en geeft een brede lichtstraal op het werk. De lichtintensiteit kunt u zelf reguleren.

Bestel de G5-01

Ga direct naar onze webshop voor prijzen en voorraad

Bestel hier

Bestel de G5-01

Ga direct naar onze webshop voor prijzen en voorraad

Bestel hier

De voordelen van de G5-01 Heavy Duty Speedglas lashelm op een rijtje:

  • Compact ontwerp, 2,5 cm smaller dan de 9100 kappen
  • Meer bescherming aan de bovenzijde en zijkant van het hoofd
  • Luchtstroom via bovenzijde of zijkant zelf in te stellen
  • Verbeterde hoofdband met diverse afstelmogelijkheden
  • Robuust scharniermechanisme
  • Uit te rusten met LED-lamp voor beter zicht op het werkstuk
  • Nieuwste generatie lasfilters: TW voor Tig Welders, weergave van natuurlijke kleuren of de VC Variable colours. Zelf in te stellen op rood, blauw of natuurlijke kleuren.
  • Als u de G5-01 besteld met Adflo systeem, wordt dit syteem geleverd met de nieuwe HD batterij als standaard. Deze batterij heeft een werktijd van 12 uur, waar voorheen 8 uur de standaard de was.
De effecten van verschillende kleuren door het VC-filter

Download de brochure hier voor alle voordelen van de Speedglas G5-01 lashelm van 3M.

Op de website van 3M vindt u nog veel meer informatie.

3M Speedglas G5-01 lashelm brochure

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de acties en documentatie

No items found.