Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

Bandschuurmachine van Dynabrade

Bandschuurmachine van Dynabrade

De Dynabrade bandschuurmachine is een standaard in de markt. Als je gaat voor kwaliteit, dan is de Dynabrade bandschuurmachine een goede keuze.

De Dynafile, zoals de bandschuurmachine door Dynabrade wordt genoemd, staat aan de wieg van dit merk, dat gaat voor industriële kwaliteit. Ook bij Dynabrade ligt de focus op snelheid van werken, zodat de machines bijdragen aan de verhoging van de productiviteit. Natuurlijk mag je van de machines een lange levensduur verwachten. Maar mocht de machine toch een keer gebreken vertonen of gewoon regulier onderhoud nodig hebben, dan zijn onderdelen altijd goed verkrijgbaar. Uiteraard verzorgen wij de reparaties en het onderhoud graag voor u.

De schuurbandmachine van Dynabrade heet Dynafile en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Bandschuurmachine Dynafile

De Dynafile 14000 is de eerste machine die door Dynabrade op de markt is gebracht. Het oorspronkelijke design is nog steeds goed terug te vinden in de laatste doorontwikkelde versie. Met zijn ergonomische design, 0,5HP en 20.000 Rpm heb je met de Dynafile een bandschuurmachine in handen die speciaal ontwikkeld is voor industrieel gebruik.

Door slim gebruik te maken van de verschillende accessoires kun je met deze bandschuurmachine zowel schuren, als ontbramen als finishen. Gebruik de machine op het neuswiel om randen, profielen en hoeken te bewerken. Maar voorzien van schuurplaatjes op de contactarm kun je de machine ook op een andere manier gebruiken, zoals bijvoorbeeld op deze foto.

Dynafile gebruikt op de platen op de contactarm.

Schuurbanden voor de Dynafile

Je kunt verschillende soorten schuurbanden op de bandschuurmachine plaatsten. Dat varieert in breedtes van 3mm tot 12mm en een lengte tot 610mm. Kies voor een CubitronII band voor snelle verspaning in combinatie met een hard contactwiel. Wil je een mooie finish, dan ga je voor een scotch brite bandje. Vraag gerust advies voor jouw specifieke toepassing. Op onze schuurbanden-pagina leest u meer en klik je eenvoudig door naar onze webshop.

Bandschuurmachine Dynafile II

De Dynafile II 40320 schuurbandmachine heeft een draaibare kop voor veilig gebruik in de meest efficiënte positie. Ook deze machine is voorzien van een 0,5HP motor. Gebruik de machine voor slijpen, ontbramen, blenden of finishen op verschillende materialen zoals metaal, fiberglass, composites en meer.

Dynafile II bandschuurmachine valt op door zijn ergonomisch design.

Schuurbanden voor de Dynafile II

Standaard is de machine uitgevoerd met contactarm 11206 voor een bandmaat van 19mm breed en 457mm lang. Stuggere banden zijn meer geschikt om te verspanen, soepelere banden zijn geschikt om te finishen en polijsten. Op onze schuurbanden-pagina leest u meer en klik je eenvoudig door naar onze webshop.

De banden zijn met één druk op de knop te ontspannen en eenvoudig te wisselen.

Bandschuurmachine Mini-Dynafile II

De Mini Dynafile II 15003 is een compacte machine voor een bandmaat van 305mm lang. De contactarm is perfect geschikt voor slijpen en finish-applicaties op randen, groeven en in nauwe openingen. Alle Dynafile uitvoeringen zijn ook beschikbaar als kit met een aantal verschillende contactarmen, schuurbandjes en andere toebehoren. De kit bevat ook een draadcollet om de bandschuurmachine om te bouwen tot een stiftslijper.

De kit bevat een collet zodat de bandschuurmachine snel omgebouwd kan worden tot stiftslijper.

Schuurbanden voor de mini-Dynafile II

Metaaltechniek levert diverse kwaliteiten schuurbanden voor de powerfile. Banden met een aluminiumoxide korrel zijn goede allrounders. Voor het zwaardere werk vraagt om een ander type korrel, zodat je sneller kunt werken en minder snel de schuurband hoeft te wisselen.

Op onze schuurbanden-pagina leest u meer en klik je eenvoudig door naar onze webshop.

Twijfel je over welke band voor jouw werk de beste is? Vraag gerust advies. En weet dat we elke bandmaat en kwaliteit kunnen laten maken!

Bandschuurmachine Dynafile III

De Dynafile III 15420 biedt je alle voordelen van de Dynafile II maar is uitgevoerd met een krachtiger motor van 0,7Hp voor nog snellere materiaalafname. De DY15420 is uitgevoerd met een groot 4" diameter contactwiel. Met dit contactwiel kun je makkelijk in een rechte hoek lassen verwijderen. Op de arm is een knop bevestigd waardoor je de machine veilig en nauwkeurig kunt bedienen. Bovendien is de kop 180 graden draaibaar om goed in de juiste positie te kunnen werken.

Dynafile III powerfile met een contactwiel van 4".

Bandschuurmachines

In deze PDF vind je alle bandschuurmachines van Dynabrade.

Download PDF

Bandschuurmachines

In deze PDF vind je alle bandschuurmachines van Dynabrade.

Download PDF

De accessoires van Dynabrade bandschuurmachines zijn enorm. Denk aan verschillende soorten contactarmen en contactwielen om ook op lastig bereikbare hoekjes te komen.

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.