Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

4InnovatorsDays 2021

4InnovatorsDays 2021

4InnovatorsDays is terug! Vier vooraanstaande bedrijven organiseren samen een evenement vol innovaties. Welkom bij Valk Welding!

Na het succes van vorig jaar organiseren Q-Fin, LVD, Valk Welding en Kumatech opnieuw de 4Innovators Days en wel op 17, 18 en 19 november!

Supersnel finishen en afronden, het geautomatiseerd vervoeren van plaatdelen door de fabriek, gerobotiseerd kanten en lassen. Dit en meer is allemaal te zien op de InnovatorsDays, die op woensdag 17 tot en met vrijdag 19 november worden gehouden bij Valk Welding in Alblasserdam. Meldt u snel aan via onze speciale pagina.

Organiserende partijen van de 4InnovatorsDays

Q-Fin

Q-Fin kennen we van de automatische ontbraammachines. De Grinding Power van de Q-Fin machines is ongekend hoog. Hierdoor kan de doorvoersnelheid omhoog en is het uiteindelijke resultaat sneller bereikt. De druk die gegeven kan worden zorgt ook voor een hoge materiaalafname en mooie finish. Met Q-Fin machines gaat u gegarandeerd besparen op loonkosten en bereikt u altijd een consistente en reproduceerbare finish.

Metaaltechniek en Q-Fin:

Twee bedrijven die elkaar vertrouwen en willen versterken. Q-Fin met hun expertise als machinebouwer. Wat gaan de ontwikkelingen ontzettend snel en hoe indrukwekkend dat zo'n relatief jong bedrijf zulke innovatieve en hoogwaardige machines ontwikkeld met een prachtig design en gebruiksgemak. Niet voor niets heeft Q-Fin de afgelopen jaren de nodige awards en nominaties gewonnen.

Metaaltechniek is al enkele jaren partner van Q-Fin als leverancier van de schuurbanden en-borstels. Want de beste machines zullen niet optimaal presteren als de verkeerde schuurmaterialen gebruikt worden. Metaaltechniek is daarom meer dan een leverancier. We adviseren en analyseren welke schuurmaterialen het beste zullen werken en wat je met het veranderen van parameters kunt bereiken in het resultaat.

Komt de account manager van Q-Fin samen met de sales engineer van Metaaltechniek bij u op de werkvloer? Dan heeft u gegarandeerd het beste van twee werelden op bezoek. Die samenwerking kreeg ook al eerder dit jaar vorm in ons gezamenlijk webinar. Dat kunt u hier nog eens terug kijken:

Valk Welding

Dat de 4Innovatorsdays dit jaar bij Valk Welding worden gehouden geeft Valk Welding de gelegenheid om zijn 60-jarig jubileum te vieren. Dit maakt deze editie voor Valk extra feestelijk. Naast dit jubileum wil Valk Welding dit jaar uiteraard ook een nieuwe innovatie presenteren. Dit betreft een nieuw softwarepakket genaamd ARP. ARP staat voor ‘Automatic Robot Programming’ en is een softwareprogramma waarin het robotprogramma automatisch wordt gegenereerd aan de hand van de 3D file van het product. Dit opent de weg naar enkelstuks productie. Valk Welding heeft dit principe uitgewerkt in een installatie specifiek voor de staalbouwmarkt. Deze installatie genaamd de ‘Beam-Welder’ is tijdens de 4Innovatorsdays werkend te zien. Daarnaast presenteert Valk een nieuwe lijn Mig-toortsen en alle innovaties rond de Techman Cobots zullen te zien zijn.

 

Kumatech

Kumatech is dé partij als het gaat om de oplossingen van interne logistieke vraagstukken. De op vloerstructuur navigerende Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) is een krachtig stukje innovatie. De lay-out in de productiehal van een maakbedrijf verandert continu. Elk productieproces kent doorlopend zijn optimalisaties, met als gevolg dat automatisch geleide transportvoertuigen mee moeten in deze flexibiliteit. Kumatech speelt hier erg goed op in. Maar daar blijft het niet bij: Kumatech verkoopt, engineert en produceert een totaaloplossing voor het MKB en grotere maakbedrijven voor interne logistieke processen, van opslag tot transport.

LVD

Op de Blech Expo in Stuttgart introduceert LVD de Nieuwste Cadman SUITE versie 8.8.Deze versie zal LVD bij de 4innovatorsDay als Nederlandse primeur gaan demonstreren. De rekensnelheid is extreem hoog, daarnaast zijn er nu meerdere oplossingen voor dezelfde producten waarbij Cadman SDI meer en meer geïntegreerd wordt in Cadman B.

MCB

MCB is de metaalgroothandel die uw business begrijpt. Gekenmerkt door een breed en diepassortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. MCB neemt u tijdens deze dagen graag mee in meerdere innovaties op het gebied van digitalisering, logistiek en duurzaamheid waardoor we succesvoller kunnen samenwerken in de keten. Als onderdeel van de MCB Group werkt MCB ook intensief samen met haarzusterbedrijven, zoals MCB Direct. MCB Direct is de metaalpartner die voornamelijk levert aan de verspaningsindustrie m.b.v. concepten zoals voorraadbeheer, klantspecifieke bewerkingen en JIT leveringen.

Elfsquad - Project- en systeemconfiguraties

Hoewel productconfiguratie inmiddels redelijk bekend is, volstaat dit voor veel machinebouwers niet meer. Zij maken geen standalone producten, maar machines die altijd geïntegreerd worden in productielijnen met meerdere machines. Om dit moeiteloos te kunnen verkopen, engineren én produceren heeft Elfsquad project-en systeemconfiguraties mogelijk gemaakt. Daarmee stelt men de meest complexe productielijnen samen, direct visueel in 3D getoond om de klant te overtuigen én richting productie te kunnen sturen. Op de 4Innovatorsdays zal Elfsquad hier mooie sneak peeks van laten zien.

Lemtech

Lemtech Lucht- en Milleutechniek biedt oplossingen op maat bij hinderlijke en/ of gezondheidsgevaarlijke stoffen, dampen en geuren. Lemtech is specialist op het gebied van lasrookoplossingen. Lemtech zal tijdens de 4InnovatorsDays drie innovaties presenteren.

Togetr

Togetr biedt een modulair cloud-native ERP systeem voor maakbedrijven. Deze opnieuw ontworpen oplossing biedt voor Assemble-to-Order en Engineer-to-Order bedrijven een vernieuwende oplossing! Een product configurator, een slimme planningsoplossing gecombineerd met CRM, warehousing, service en onderhoud en productieuitvoering. Compleet, slim en taakgestuurd. Sleutelwoorden in de Togetr technologie innovatie zijn: massa maatwerk, model gestuurde softwareontwikkeling, dynamische workflows, integratie AI en Big Data.

SpartnerS

Helpen van ondernemers in de maakindustrie. Naast verbeteringen in primaire processen, met nadruk op verkorten van doorlooptijden, zien wij steeds meer dat succesvol samenwerken in de keten belangrijker wordt.

Iedereen is van harte welkom op de 4InnovationsDays.


Vooraf aanmelden kan bij Dirk van de Pol Kok (06-5356 2721) of via het algemene adres van Metaaltechniek: 033-4558788 / info@metaaltechniek.nl

U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden bij het gastbedrijf van de 4Innovators Days: ValkWelding. Klik hier om direct naar de website van Valk Welding te gaan.

Graag tot dan!

 

x

x

x

x

x

x

x

x

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.