Inloggen Webshop

Inloggen Metac Academy

Samen op weg naar de beste finish.

3M lamellenschijf 769F

3M lamellenschijf 769F

3M lanceert een nieuwe lamellenschijf, de kwaliteit 769F. Deze lamellenschijf is uitgevoerd met een duurzame polyester rug en bevat slijpkorrels met de 3M Precision Shaped Grain-technologie geproduceerd zijn, voor een lange levensduur en sneller werken.

Eigenschappen van de 3M 769F Lamellenschijven

De 3M 769F Lamellenschijven zijn speciaal ontworpen voor gebruik op hittegevoelige legeringen zoals roestvast staal (RVS) en koolstofstaal. Omdat de schuurkorrel van de lamellenschijf is gemaakt met de Precision Shaped Grain technologie die we kennen van de CubitronII kwaliteit, snijdt de driehoekige korrel door het metaal. Dit in tegenstelling tot de conventionele aluminiumoxide-zirkonium schuurkorrels, die veel meer ploegen door het metaal en daarmee ook veel meer warmte inbrengen.

Twee eigenschappen die van groot belang zijn voor de uiteindelijke prestaties van een lamellenschijf:

  • De schuurkorrel moet afbreken, zodat er steeds opnieuw een scherpe punt ontstaat. Zo blijft de snijkracht optimaal. Om de korrels te laten breken, is voldoende druk nodig.
  • Het linnen van de afzonderlijke lamellen moet snel genoeg slijten, zodat er steeds opnieuw ongebruikte mineralen tevoorschijn komen. Dit proces mag echter ook niet te snel gaan, omdat de korrels dan voortijdig verdwijnen.
Een goede verhouding tussen het breken van de korrel en het slijten van het linnen zorgt voor een optimale prestatie van de lamellenschijf als het gaat om snijsnelheid en levensduur.

Wat we leren uit de afvalbak, over het juiste gebruik van een lamellenschijf

Toepassing van de 3M 769F lamellenschijven

De nieuwe lamellenschijf is gemaakt voor toepassing in diverse industrieën zoals plaatwerk, machinebouwers, piping en tanks en foodindustry. Maar ook in de zwaardere industrie zoals scheepsbouw, automotive en constructie zal de lamellenschijf presteren.

De schijf is uitgevoerd met een polyester rug. Dit verbetert de duurzaamheid van de schijf en samen met de vervormbaarheid van de schijf betekent dit dat deze geschikt is voor toepassingen onder hoge druk zoals het afschuinen, het slijpen van lasnaden en het afbramen van randen.

Omdat er naast PSG-korrels ook conventionele schuurkorrels worden gebruikt, geeft deze lamellenschijf een opvallend mooie finish. Dit stelt u in staat om in slechts één stap te slijpen én te finishen.

Daarmee is deze slijpschijf ook zeer geschikt voor toepassingen als blending, finishing en voorbereiden van oppervlakken. In veel gevallen kunt u met de 3M™ Lamellenschijf 769F slijp- en finishbewerkingen in één stap uitvoeren, zonder het schuurmateriaal te vervangen. Dit kan omdat onder normale omstandigheden de 769F een finish genereert die een niveau fijner is dan de finish van een fiberschijf van dezelfde grofte. Hoewel een fiberschijf sneller zal snijden, kunt u met deze lamellenschijf stappen overslaan en hoeft u geen schijven uit te wisselen, waardoor u tijd kunt besparen en de productiviteit kunt verhogen. Ze zijn ideaal voor gebruik op koolstofstaal, roestvrij staal en andere hittegevoelige legeringen.

En de kleur van de 769F is.... paars!

Dirk legt in deze video uit hoe je een lamellenschijf op de juiste manier gebruikt.

Verkrijgbare uitvoeringen van de 769F lamellenschijf

De lamellenschijf is verkrijgbaar in drie afmetingen: 115 x 22 mm, 125 x 22 mm en de 180 x 22 mm.

Alle afmetingen zijn verkrijgbaar in een vlakke of een conische uitvoering en beschikbaar in de korrels 40+, 60+, 80+ en 120+.

Alle artikelnummers, verpakkingsgrootte en aanbevolen Rpm vindt u in de (Engelstalige) folder. Of ga naar direct naar onze webshop.

Download de folder

Voor alle specificaties

Klik hier!

Download de folder

Voor alle specificaties

Klik hier!

Veelzijdigheid is de norm bij de 769F lamellenschijf

Afronden

Afronden eist vaak zijn tol van de meeste lamellenschijven. Maar de nieuwe 3M™ Lamellenschijf 769F kan de uitdaging wel aan. De polyester rug is prima berekend op klussen die een hoge druk vergen. Dankzij de 3M Precision Shaped Grain-technologie gaat hij moeiteloos door metaal zonder oververhit te raken of bot te worden. Het resultaat is een perfect afgeschuinde rand die lasklaar is.

Afbramen

Nadat u iets hebt gesneden, zitten er vaak scherpe metalen bramen op de randen. Die kunt u nu snel afbramen zonder dat de rest beschadigd raakt. Dankzij de 3M Precision Shaped Grain-technologie in de 3M™ Lamellenschijf 769F verwijdert u metalen bramen en scherpe randen met gemak. Daarna kunt u snel verder met de volgende stap.

Lasnaden slijpen

Voor het slijpen van een lasnaad met een lamellenschijf hebt u de juiste combinatie nodig van mineraal en rug. Dan zit u gebeiteld met de 3M™ Lamellenschijf 769F. Dankzij de 3M Precision Shaped Grain-technologie kunt u snel en langdurig slijpen, want er vormen zich nieuwe scherpe punten. De rug slijt gelijkmatig mee, zodat u kunt blijven slijpen met nieuw en scherp mineraal.

Download de flyer met alle spec's!

Bedankt voor uw interesse.
De download is hieronder beschikbaar.
Download de PDF
Bedankt voor uw aanvraag.
We sturen uw sample zo snel mogelijk toe.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk de documentatie

No items found.