Psst... lees meer door te scrollen
Terug naar de website

Inhoud

In de lucht om ons heen zit altijd stof, zichtbaar en onzichtbaar. Soms alleen hinderlijk, soms ook schadelijk. Hoe groter de stofdeeltjes, hoe sneller ze neerslaan en dus niet in de lucht blijven rond dwarrelen. Stofdeeltjes van 0,5 Micron kunnen wel 41 uur in de lucht blijven zweven. Zet dus nooit je stofmasker af als je klaar bent met de klus, maar wacht tot alles opgeruimd is en je uit de werkruimte bent. Het meeste stof verspreidt zich door de lucht tijdens het schoonmaken!

Nog een voordeel van grotere stofdeeltjes is dat ze minder diep het lichaam kunnen binnendringen dan kleine deeltjes. Logisch dat grote deeltjes dus ook minder schade aan kunnen richten.

Door te kiezen voor een slijpproduct met CubitronII kies je aan de bron al voor veiligheid.

De CubitronII-korrel produceert tijdens het verspanen eerder spaantjes (groot) dan (fijn)stof. Dit slaat sneller neer én kan minder diep het lichaam binnendringen. Omdat je met CubitronII ook aanzienlijk sneller werkt is, wordt je ook nog eens een kortere tijd blootgesteld aan schadelijke stof. Door te kiezen voor een slijpproduct met CubitronII kies je aan de bron al voor veiligheid.

Lees het whitepaperLees het whitepaper
Terug naar de website
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement