Psst... lees meer door te scrollen
Terug naar de website

Inhoud

Met een ontbraammachine kun je heel wat tijd besparen op nabewerkingen die je anders handmatig zou doen. Maar om een consistente finish te behalen in zo kort mogelijke tijd kan ook met een ontbraammachine nog best een uitdaging zijn. Veel factoren spelen een rol.

Testen en goed documenteren is belangrijk om maximaal rendement uit je ontbraammachine te halen

Wat is voor jou belangrijk in de afwerking? Een goede afronding, een bepaalde finish of ruwheid, heb je veel gaten of contouren in je werkstuk? Dit bepaalt de keuze voor je schuurband en ontbraamborstel. Maar naast de gekozen slijpmiddelen zijn er nog meer factoren die van invloed zijn. We noemen een aantal punten:

  • Snelheid van de transportband (die bepaalt uiteindelijk de efficiency van de ontbraammachine)
  • Snelheid van de schuurband en de ontbraamborstels
  • Diepte-instelling van je banden en borstels
  • Korrelgrofte en schuurmineraal
  • Stug, meer flexibel of juist helemaal geen slijpvlies op je borstel
  • en noem maar op.

Vanwege de grote hoeveelheid variabelen en mogelijkheden adviseren wij altijd om samen te testen met iemand die op de hoogte is van de invloed van al die factoren. De optimale mix van afstellingen leggen we vast, soms zelfs geprogrammeerd in de machine, zodat ongeacht de operator, je altijd hetzelfde resultaat behaalt.

In 2021 hebben wij samen met Q-Fin een webinar gegeven waar we verder ingaan op deze vragen. Dit webinar kunt u hier terugkijken.

Liever advies aan jou eigen ontbraammachine? Bel dan voor een vrijblijvend bezoek van onze specialisten: 033-4558788. We komen graag bij je langs!

Download brochureDownload brochure
Terug naar de website
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement