Psst... lees meer door te scrollen
Terug naar de website

Inhoud

U kent Metaaltechniek als een gespecialiseerde groothandel in schuur- en slijpproducten. Over die producten geven we ook regelmatig toolboxen, korte cursussen op de werkvloer over het juiste gebruik en verschillende toepassingen van onze schuur-, slijp- en polijstmiddelen. Maar wist u dat we ook toolboxen geven op het gebied van veiligheid?

Een toolbox veiligheid stellen we in overleg met u samen. Vol met onderwerpen die voor u interessant zijn.

Wij bieden ook toolboxen aan op het gebied van veiligheid. Veiligheid is een breed begrip. Dat gaat over bewustwording, keuring van machines, het op een goede manier opslaan van slijpmiddelen. Een veilige cultuur is een cultuur waar proactief gehandeld wordt om mogelijke gevaren te elimineren voordat ze schade aan kunnen richten. Waar geleerd wordt van kleine en grotere incidenten. Waar niet naar elkaar gewezen wordt, maar ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

  • Veiligheid begint bij de bron, al op de tekentafel. Voor welke verbindingen kies je: lassen, tapes, lijmen, popnagels, bouten? Elke verbinding kent meer of minder veiligheidsrisico's.
  • Hoe staat het met de fijnstof in de productie. Wat zijn de gevaren en hoe kun je jezelf daartegen beschermen?
  • Worden de gereedschappen gebruikt op de manier waar ze voor gemaakt zijn? Of wordt een doorslijpschijf ook gebruikt om af te bramen. Wordt de bekende 1mm doorslijpschijf gebruikt om dikke platen te snijden of pak je dan een dikkere uitvoering?
  • Natuurlijk kijk je ook naar de werkplek. Is die schoon, opgeruimd en voorzien van goede afzuiging?
  • En ten slotte: gebruik je de goede PBM's? Past de pasvorm van de veiligheidsbril bij de vorm van het gezicht?
  • Sluit het masker wel goed aan? Hoe test je dat? Welk type stofmasker kies je, wanneer vervang je die, liggen de maskers stofvrij opgeslagen?
  • Welke laskap kies, met of zonder verse luchtsysteem?
  • Handschoenen: kies je voor single use of heb je meer bescherming nodig.

Deze lijst geeft een selectie van mogelijke onderwerpen weer. In overleg met u stellen we een toolbox samen met die onderwerpen die voor u van belang zijn. De toolbox geven we bij u op de werkvloer en duurt ca. 1,5 uur. Desgewenst geven we toolbox meerdere keren.

Boek een toolbox!Boek een toolbox!
Terug naar de website
© 2019 - Metaaltechniek | Privacy Statement