Terug naar de website

13 juni: Kennisevent ter ere van ons 50-jarig bestaan!

Meld je aan!

Dank voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Dank voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Metaaltechniek bestaat 50 jaar! Een bijzonder jubileum waar we op 13 juni bij stil staan met een feestelijke maar vooral inhoudelijke dag. Je gaat naar huis met veel nieuwe inspiratie, kennis en stof tot nadenken. Gegarandeerd!

Besparen op loonkosten in de RVS industrie, dat is het thema van ons kennis-event op 13 juni! De peilers van de dag zijn:

1. Robotisering en automatisering op de werkvloer

2. Masterclass over de wetenschap achter het schuur- en slijpproces

3. Veiligheid op de werkvloer

4. Automatiseren en digitaliseren van het inkoopproces.

Verder is een aantal leveranciers aanwezig met innovatieve producten. Natuurlijk mag alles zelf geprobeerd worden!

Metaaltechniek dankt zijn bestaansrecht aan het delen van kennis in de productie. Onze producten kun je op elke hoek van de straat kopen. Daarin zijn we niet uniek. Waar we wel uniek in zijn, is de kennis die we brengen om de juiste keuze voor het juiste product te maken. Om productieprocessen te optimaliseren, het aantal stappen in het slijpproces terug te brengen, kwaliteit van de afwerking te verhogen. Alles met als doel de arbeidskosten te verlagen. Zowel in de productie als in het inkoopproces.

Om te onderstrepen dat we een kennisgedreven groothandel zijn, is in 2017 de METAC opgericht, dat staat voor Metaaltechniek Academy.

Kijk op de speciale METAC pagina voor meer informatie.

Het programma van ons kennis-event geeft duidelijk aan wie we zijn en op welke gebieden we met u samen willen werken en waar we iets voor u kunnen betekenen:

 • Robotiseren: ABB robot slijpt met een diverse schuurmiddelen. De cel is van Rob Welding. Van deze partijen zullen ook vertegenwoordigers aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Concept Robotics is met een cobot aanwezig en laat diverse grijptoepassingen zien.
 • Masterclass schuren en slijpen: Neem deel aan deze masterclass die ingaat op de theorie achter het schuur- en slijpproces. Er zit een hele wetenschap achter een eenvoudige schuurschijf. Tijdens de masterclass leer je de basisprincipes van deze wetenschap en je ontdekt wat kennis met je doet. Theorie en praktijk gaan hand in hand, neem dus gerust een werkstuk mee om die op verschillende manieren te bewerken. Leer vanuit de theorie waarom de ene methode beter is of sneller werkt dan de andere.
 • Q-Fin: Automatisch ontbramen, finishen inclusief het verwijderen van walshuis, afronden? Verschillende Q-fin machines zijn operationeel. Neem een stuk plaatwerk mee om te testen! Vooral bij het verwerken van kleinere onderdelen is
 • Digitale voordelen binnen het inkoopproces zoals scannen en bestellen zonder moeite, OCI koppeling tussen onze webshop en uw inkoopsysteem en nog meer
 • Toolbox veiligheid met onder andere: luchtkwaliteit, test de pasvorm van een stofmasker, de verschillen tussen laskappen zelf ervaren tijdens het lasproces.
 • Metabo-bus: De Metabo-bus is echt de snoepwinkel voor gereedschap. Vol met machines waarvan je het bestaan niet wist, maar die een oplossing zijn voor lastige klussen.

Altijd al een keer zelf willen vliegen?

Win een vliegles en neem een introducee mee!

Metaaltechniek is lid van de businessclub van de MAF. De MAF is een organisatie die noodhulp verstrekt aan gebieden die doorgaans nauwelijks bereikbaar zijn. Met hun vliegtuigjes en speciaal opgeleide piloten redden ze vele mensenlevens. Onder de aanwezigen verloten we een vliegles in een Cessna. U mag zelf een introducee meenemen voor morele support :)

BBQ'en voor de échte liefhebber

Geen feestje zonder goed eten, een echte Grill-master zal je verrassen met iets heerlijks van de grill.

Barbecueën is een ambacht

Net als metaal bewerken kun je ook barbecueën gerust een ambacht noemen. Een vak waarin je kunt uitblinken, het onderscheid kunt maken en mensen blij kunt verrassen met een kwalitatief hoogwaardig resultaat.

Laat een lekker stuk vlees voor je klaarmaken en prik een vorkje mee terwijl je ondertussen kennis maakt met collega's uit de branche. Of ga met de Gril-master in gesprek en leer hoe je met een paar eenvoudige tips je thuisfront de volgende keer versteld laat staan van jou bbq kunsten.

Liever vegetarisch? Ook dan valt er genoeg te genieten.

Zo sluiten we onder het genot van een hapje en een drankje op een informele deze leerzame en feestelijke dag af.

Mis deze kans niet!

Mis deze kans niet om direct contact te hebben met diverse specialisten uit de markt

We hebben een interessant programma samengesteld, afgestemd op de behoeften van RVS verwerkende bedrijven. Er is tijd om lekker rond te kijken, vragen te stellen en zelf aan de slag te gaan. We hebben ook twee (identieke) kennis-rondes waarin per ronde maximaal ruimte is voor 10 deelnemers. Daarom helpt u ons enorm als u zich aanmeldt voor ons kennis-event en aangeeft of en hoe laat u aan de kennis-tour wilt deelnemen.

Programma:

Vanaf 13.00 uur: Ontvangst

13.30 uur: start kennis-tour ronde 1

 • Masterclass over de theorie achter de schuur- en slijptechniek
 • Toepassen van de kennis in het praktijklokaal
 • Toolbox veiligheid, verzorgd door Personal Safety Specialist van 3M

15.00 uur: start kennis-tour ronde 2

 • Masterclass over de theorie achter de schuur- en slijptechniek
 • Toepassen van de kennis in het praktijklokaal
 • Toolbox veiligheid, verzorgd door de Personal Safety Specialist van 3M